Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayağa kalkıyoruz eylemi başladı

Ayağa kalkıyoruz eylemi başladı

TBMM'de ikinci turu görüşülecek olan, Anayasa değişikliği paketine karşı CHP'nin ve çeşitli STK'ların destek verdiği "ayağa kalkıyoruz" eylemi başladı. 'Anayasa değişikliği paketi'ne karşı 3 gün sürecek

  • Ege Postası
  • 16.01.2017 - 16:11

EGE POSTASI - TBMM'de görüşülmeye devam eden Anayasa değişikliği paketine karşı CHP'nin ve çeşitli STK'ların destek verdiği "ayağa kalkıyoruz" eylemi başladı.

CHP İzmir'de propaganda süreci start alıyor!

Ayın 16'sında (bugün) saat 16:00'da başlayan eylem, ayın 17'sinde (yarın) 17.00 ve 18'inde (öbür gün) 18.00'da aynı anda Türkiye'nin her yerinde “Nerede olursan ol, içeride, dışarıda, derste, sırada, hep beraber diktaya karşı ayağa" sloganıyla gerçekleşecek.

SERTEL KONAK MEYDANI'NDA

İzmir'de CHP Milletvekili Atilla Sertel, eyleme Konak Meydanı'ndan destek verdi. Sertel, gençlerden oluşan bir grupla Konak Meydanı'nda ayakta durdu. Sertel gerçekleştirdiği eylemi sosyal medyadan, " İzmir, demokrasi, özgürlük, Cumhuriyet için her daim ayakta kalmış ve kalacaktır.Tek adam rejimine hayır. Çocuklarımız için direniyoruz" ifadeleriyle duyurdu.

MAKAM ODASINDA EYLEM

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Sekreteri Birgül Değirmenci  ve il yöneticileri saat 16:00’da il binasında eyleme destek verdi. Güven ve beraberindeki yöneticiler il başkanı makam odasında ayakta durdu.

SEFERİHİSAR'DA SOYER DE DESTEK VERDİ

CHP Seferihisar İlçe Örgütü, 'Ayağa kalkıyoruz' eylemini ilçe binası önünde gerçekleştirdi. Eyleme Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de destek verdi. Yöneticiler ve Soyer ellerinde 'hayır' yazılı dövizler tuttu.  

BALÇOVA'DA YAĞMUR ALTINDA EYLEM

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Anayasa değişikliğine karşı başlattığı Ayağa Kalk eylemi Balçova'da yağmurun altında gerçekleşti. Belediye önünde toplanan vatandaşlar "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" şeklinde slogan atarak "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar" marşını söyledi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz'ın da katıldığı vatandaşlar eylemden sonra halk sessiz bir şekilde dağıldı.

PİRİŞTİNA ESNAFLA BİRLİKTE DESTEK VERDİ

Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina da eyleme destek verenler arasındaydı. Saatler 16:00'yı gösterdiğinde Piriştina ziyaret ettiği esnaflarla birlikte ayakta durarak eyleme destek verdi. 

BUCA'DA "BAŞKANLIĞA HAYIR" SLOGANI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir tur oylamıs tamamlanan 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' adı verilen Anayasa değişikliği teklifine karşı Buca İlçesi Şirinyer Semti'nde bir grup CHP'li eylem yaptı. "Başkanlığa karşı ayağa kalkıyoruz" sloganıyla yola çıkan CHP'liler, semtin en yoğun caddesinde, ellerinde Atatürk posterleri ve başkanlığa karşı üzerinde 'Hayır' yazan dövizler taşıyıp "Başkanlığa hayır" diye slogan attı. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, "Başkanlığa karşı olduğumu göstermek için başlattığımız eylem 3 gün sürecek. Bu eylemlerde, 1 dakika boyunca hiçbir şey yapmadan elimizdeki döviz ve posterlerle bekleyeceğiz. Nerede olursan ol, içeride, dışarıda, derste, sırada, hep beraber diktaya karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Eylemimiz önümüzdeki 2 gün kentin farklı noktalarında devam edecek" dedi. Yol kenarından araç sürücülerine de ellerindeki dövizleri gösteren CHP'lilere, çevredeki binalarda yaşayanlarla bazı sürücüler destek verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.