Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avusturya vizesi almak

Avusturya vizesi almak

Avusturya Schengen bölgesinde en sık seyahat edilen ülkelerden biridir. Avusturya'nın başkenti Viyana'nın bir müze kent olduğunu söylemek yanlış olmaz.

  • Ege Postası
  • 15.01.2018 - 10:49

Avusturya kültür ve tarihin içiçe geçtiği, sanatın izlerinin her şehirde takip edilebildiği bir ülke durumundadır. Avusturya devleti T.C. Bordo (Umuma mahsus) pasaport sahiplerini vize rejimine tabi tutmaktadır. ile Schengen üyesi olan diğer ülkelere ve Schengen vizesinin geçerli olduğu ancak AB üyesi olmayan bazı ülkelere giriş yapabilirsiniz.

Schengen vizeleri, vize sahiplerine 6 aylık (180 gün) süre zarfında en fazla 90 güne kadar serbest dolaşım hakkı tanımaktadır. Vize işleminin sonucuna ve vize süresine karar veren tek yetkili kurum Avusturya Konsolosluğudur. Vize başvuruları Avusturya Konsolosluğu, Avusturya Schengen vizesi başvurularını vize başvuru merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir ve randevu alımları için kişileri bu merkezlere yönlendirmektedir. Schengen C tipi vize başvuruları doğrudan Avusturya diplomatik misyonlarına yapılmamaktadır.

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır'

Eğer aklınızda Avusturya vizesi nasıl alınır, vize başvurularını hangi kurum kabul eder, vize için gerekli evraklar nelerdir soruları varsa bu yazıyı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Vize başvurusunda bulunmak için öncelikle pasaportunuzun konsolosluğun belirlediği kriterlere uygun olması gerekmektedir. Son 10 yıl içinde çıkarılmış, vize etiketinin işlenebileceği en az 2 boş sayfası olan ve seyahat bitiş tarihiniz itibariyle 3 ay geçerli bir pasaportunuz varsa gerekli evrakları toplamaya vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz. Vize için gereken evraklar seyahatin tipine, vizenin türüne ve sosyal durumunuza göre değişmektedir. Schengen vizeleri turistik amaçlı, ticari amaçlı, aile ve arkadaş ziyareti amaçlı, kısa süreli eğitim amaçlı, kültürel veya bilimsel araştırma amaçlı olabilir. Seyahatin amacının vize işlemlerinin başında belirlenmesi hazırlamanız gereken evrakları da şekillendirmektedir.

Avusturya vizesi işlemlerinde, Avusturya Konsolosluğu görev alanı ayrımı yapmaktadır. Buna göre ikamet ettiğinizi bölgeye göre başvurunuzu değerlendirecek kurum Avusturya Büyükelçiliği veya Avusturya Başkonsolosluğudur.

Vize Merkezi Avusturya vizesi işlemlerinde deneyimli bir danışmanlık firması olarak tüm vize işlemlerinizi sizin adınıza yapan kurumsal bir vize danışmanlık firmasıdır. Vize Merkezi Avusturya departmanını aradıktan sonra hazırlamanız gereken evrak listesi, seyahatinizin amacı ve mesleki/sosyal durumunuzu dikkate alınarak temsilciler tarafından size gönderilmektedir. Evraklarınızı hazırladıktan sonra elden veya kargo ile size en yakın Vize Merkezi şubesine teslim ettikten sonra vize randevunuz en ideal tarihe alınır ve bildirimi size e-mail ve telefonla yapılır. Avusturya vize işlemlerinde parmak izi vermek zorunluluğu vardır. Ancak bunu dert etmeyin, Vize Merkezi asistanları vize randevusunda da size yardımcı olmaktadırlar.

Avusturya vizesi gerekli evraklar

Avusturya vizesi gerekli evraklar listesi geçerli pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, vize başvuru formu, vize talebi dilekçesi, son 3 aylık aktif banka hesap dökümü, son 3 aylık maaş bordroları, şirket evrakları gibi birçok belgeyi içerir ve kişinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Sigortalı çalışanların, devlet memurlarının, firma sahiplerinin, öğrencilerin, emeklilerin, ev hanımlarının hazırlaması gereken evraklar birebirinden farklıdır. Evrakların neler olduğu kadar evraklara ait detaylara da dikkat edilmelidir.

Avusturya vizesi için gerekli evraklar güncel ve eksiksiz olarak ibraz edilmelidir. Evraklar konsolosluk tarafından güncellenebilmektedir. Vize Merkezi vize dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ederek hazırlamanız gereken güncel evrak listesine göre işlemlerinizi yapmanızda size destek olmaktadır. Avusturya vize evrakları birbiriyle uyumlu belgelerden oluşmalıdır. Başvuru formunda belirttiğinizi seyahat amacı ile dilekçenizde yazdığınız seyahat planı aynı olmalıdır. Otel rezervasyon bilgileriniz randevu tarihi itibariyle güncel olmalıdır. Vize Merkezi evrak takibi işleminde bütünlüklü bir vize başvuru dosyası hazırlamanıza yardımcı olmaktadır.

Vize talep dilekçenizde belirteceğiniz süre uzunsa şayet bunu nedenleriyle açıklamanız gerekmektedir. Schengen vizelerinde 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık gibi opsiyonlar bulunmamaktadır. Vize süresine karar veren tek kurum Avusturya Konsolosluğudur. Alacağınız vize en fazla 180 gün geçerli ancak 90 günden fazla kalma hakkı vermemektedir. D tipi uzun süreli vize başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılabilmekte olup oturum, çalışma, uzun süreli eğitim gibi ülkede 90 günden fazla kalmanızı gerektiren seyahatler için geçerlidir.

Avusturya başvurularında biyometrik fotoğraf ibraz etmeniz gerekmektedir. 35x45 mm. ölçüsündeki fotoğraflar Schengen standartlarınca belirlenmiştir. Fotoğrafınıza photoshop vb. araçlarla müdahale edilmiş olmamalıdır. Fonun beyaz olduğu biyometrik fotoğrafınız daha önceki vize başvurularında kullanılmamış yeni fotoğraflar olmalıdır.

Vize evraklarına dair en önemli unsurlarda biri birbiriyle tutarlı olan belgelerinizin ülkeye geri dönüşünüzü garanti ve taahhüt eder nitelikte olmasıdır. Banka hesap özetlerinizin son 3 aya ait olması, gerektiği taktirde tapu benzeri evrakların sunulması, aile bağlarınız hakkında bilgilerin paylaşılması önemlidir. Vize Merkezi Schengen nde evrak takibini vize süreci boyunca yaparak yolcuları doğru tavsiyelerle yönlendirmektedir. Bütün belgelerinizin seyahat amacını (ticari, turistik, arkadaş-aile-akraba ziyareti, transit vize) destekler şekilde hazırlamaya dikkat ediniz. Evraklarla ilgili en ufak dikkatsizliğin vize reddine neden olabileceğini unutmayınız. Size önemsiz görünen bir ayrıntı bile vize reddi almanıza neden olabilmektedir.

Avusturya vizesi başvurularının değerlendirme süresi ortalama 5 ila 10 iş günüdür ancak bu süre eksiksiz evraklarla yapılan başvurular için geçerlidir. Ek evrak talepleri veya başvuru yoğunluğundan kaynaklı gecikmeler olabilmektedir. Bundan dolayı başvurunuz seyahatinize en geç 1 ay kala yapmanız tavsiye olunur. İyi seyahatler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.