Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukat Ebru Gündeş'i sordu... Zarrab şu yanıtı verdi

Avukat Ebru Gündeş'i sordu... Zarrab şu yanıtı verdi

Reza Zarrab ifadesinin alınmasının altıncı gününde Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Hakan Atilla'nın tutuklandığına çok şaşırdığını söyleyen Zarrab, İran'ın dini lideri Hamaney ve İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejat'la hiç görüşmediğini iddia etti. Avukat çapraz sorguda Reza Zarrab'a Ebru Gündeş ile ilgili sorular da sordu.

  • Ege Postası
  • 06.12.2017 - 20:23

Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab New York'taki mahkemede ifade vermeye devam ediyor.

Duruşma Türkiye saati ile 17.20'de başladı. Atilla’nın avukatları Zarrab’ı sorguluyor.

Avukatın, "Hakan Atilla tutuklandığında çok şaşırdığınızı söylemişsiniz." ifadesine Zarrab'ın 'Evet' yanıtını verdiği aktarılıyor.

Zarrab'ın, asla Hamaney'le görüşmediğini söylediği ve "Ayrıca hiçbir zaman [İran Cumhurbaşkanı] Sayın [Mahmut] Ahmedinejad'la da görüşmedim, hanımefendi" dediği iddia ediliyor.

Avukat Fleming'in, Yargıç Berman'a, "Sayın Yargıç, sanırım bugün ses kayıtlarını düzenlemiş bulunuyoruz." dediği iddia ediliyor.Sözü edilen kayıtlar dünkü duruşmada dinletilmemişti.

ZARRAB: HAKAN ATİLLA'NIN OFİSİNE GİTMEDİM

Mahkeme salonunda, savunmaya ait bir ses kaydı çalındığı ifade ediliyor. Ses kaydının, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Zarrab ve Atilla'nın yaptığı bir toplantının ardından, Zarrab ve Aslan'ın yaptığı bir telefon konuşmasına ait olduğu belirtiliyor.

"Bu arada Zarrab'a Atilla'nın ofisine hiç gitmediniz, değil mi'" diye sorulduğu Zarrab'ın ise "Hayır efendim, binanın hangi katında olduğunu bile bilmiyorum" diye yanıtlağı aktarılıyor.

Duruşmada yeni ses kayıtları dinletildiği bildiriliyor.

Avukat Fleming'in, Zarrab ile Halkbank çalışanları arasında saygılı bir üslup kullanıldığına dikkat çektiği ifade ediliyor. "Çalışanlar size saygılı davranıyordu, değil mi'" sorusuna Zarrab'ın, "Halkbank personeli, çalışanları her zaman her konuda bana saygılı davranıyordu... Ben de onlara saygılı davranıyordum." diye yanıt verdiği iddia ediliyor.

Zarrab'ın, çalışanı yanlış yönlendirdiğini kabul etti ve "Alt kademelerde çalışanlar ne yaptığımızı asla bilmiyordu" dediği öne sürülüyor.

Zarrab'ın, "Tabii ki bunun Iran Ulusal Petrol Şirketi'ne ait işlemler olduğuna dair detayları açıklamıyordum. Zaten telefonda açık açık konuşmuyorduk. Halkbank çalışanı Mehtap hanım konudan haberdar değildi; yalnızca üst kademe biliyordu" dediği aktarılıyor.

AVUKATTAN ZARRAB'A EBRU GÜNDEŞ SORUSU 

Avukat ile Zarrab'ın diyalogunun şöyle geliştiği iddia ediliyor;

Fleming: Türkiye'de ünlü bir pop şarkıcısıyla evliydiniz, bu doğru mu'

Zarrab: Bu doğru hanımefendi.

Fleming: Pop şarkıcısı olan eşinizle sık sık magazin sayfalarındaydınız, doğru mu'

Zarrab: Doğru, gazete ve dergilerde bizimle ilgili yayınlanmış haberler bulunuyordu.

Avukat Fleming, Zarrab'a magazin basınının çektiği lüks yaşamını gösteren bazı fotoğrafları soruyor. Zarrab "Bu fotoğraflar medya tarafından gizlice çekilmiş ve yayınlanmış görüntülerdir. Basında bizle ilgili çıkan haberlerin yüzde 99'u uydurma ve yalan haberlerdi" diyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.