Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa Birliği, bölünmekten korkuyor

Avrupa Birliği, bölünmekten korkuyor

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Katalonya'daki bağımsızlık girişimini hiçbir Avrupa Birliği (AB) ülkesinin tanımak istemediğini belirterek "AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2017 - 06:42

İtalyan Il Messaggero gazetesine konuşan Tajani, İspanya ve İtalya'daki gelişmeleri değerlendirdi. Katalonya'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve durumun giderek ciddileştiğini belirten Tajani, Katalonya'nın bağımsızlık isteğinin İspanya hukuku ve anayasasına aykırı olduğunu savundu.

Tajani, "AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor. Bu nedenle Avrupa ülkelerinin hepsi Katalonya'nın bağımsızlık girişimini desteklemeyeceğini açıkça belirtiyor" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinde olmasına rağmen bu konuda AB'yle hareket ettiğini kaydeden Tajani, İngiltere'nin de Katalonya'nın bağımsızlığını tanımayacağını hatırlattı.

Katalonya referandumunda gördüğü bazı sahnelerden rahatsızlık duyduğunu belirten Tajani, 'İspanya'nın milyonlarca vatandaşın kararlılığıyla kurulmuş bir demokrasi olduğunun unutulmaması gerektiğini' işaret etti.

'İTALYA'DA DURUM FARKLI'

İtalya'da Lombardiya ve Veneto bölgelerinde düzenlenen referandumun Katalonya'dan farklı olduğunu kaydeden Tajani, "Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki referandumlar yasa dışı değil. Katalonya referandumu yasa dışıydı. Katalanlar bağımsızlık istiyor. Lombardiya ve Veneto bölgesi sadece daha fazla özerklik istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'nın ekonomik açıdan zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto'da merkezi yönetimden daha geniş haklar almayı danışmak üzere dün referandum yapılmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.