Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Attila İlhan 15’nci ölüm yıldönümünde anıt büstü önünde anıldı

Attila İlhan 15’nci ölüm yıldönümünde anıt büstü önünde anıldı

Yaşamı boyunca hiçbir zaman rüzgarı arkasına almadan yaşamış, yarattığı kendine özgü tarzını sürekli korumuş, şairliğiyle tanınan Attila İlhan 15’nci ölüm yıldönümünde Karşıyaka sahilinde yer alan anıt büstü önünde anıldı. Etkinlikte ayrıca yine 10 Ekim’de hayatını kaybeden ressam, şair, çevirmen, yazar ve yayıncı Fahrünnisa Kadıbeşegil, T.İ.P. eski Genel Başkanı Behice Boran ile beş yıl önce yitirilen İzmir Baro Başkanı Av. Güney Dinç’in de ruhlarına selam gönderildi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2020 - 12:59

Bu yıl da Sancar Maruflu tarafından yönetilen etkinliğe Ege Kültür Platformu Başkanı Okan Yüksel, Karşıyaka Belediyesi adına Belediye Başkan Danışmanı, tiyatro yönetmeni, yazar ve eğitimci Haluk Işık, Fahrünnisa Kadıbeşegil’in oğlu yazar Ahmet Kadıbeşegil başta olmak üzere İlhan’ın sevenleri katıldı.
İzmir Baba Sancar Maruflu yaptığı konuşmada “En son olarak Attila İlhan’la 74’ncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açıldığı 8 Eylül 2005 akşamı Kültürpark  içindeki yeni yapılan Büyük Sergi Merkezi’nin giriş merdivenlerinde karşılaştım. Her zamanki anlamlı gülüşüyle gözlerimin içine bakarak bana; “Kaç yaşına girersen gir, ne kadar tontonlaşırsan tontonlaş sen hep o Sancar’sın.” demişti. Attila İlhan Türk aydınlanma tarihimizin en emsalsiz ve en müstesna şairiydi. Yazın kültürünün, dil kültürünün, düşün , sanat, edebiyat ve sosyal yaşamımızın, özellikle Atatürk’le ilgili yorum ve değerlendirmelerin emsalsiz, müstesna ve gerçek duayeniydi. Onun tüm kitapları güncelliğini sürekli korur. Özellikle Atatürk’le ilgili kitaplarının hepsi, bugünlerde  özellikle okunmalıdır. Korkusuz ve pervasız bir kültür savaşçısını, gerçek bir “ulusalcı sosyalist devrimci”yi bir daha görememenin ve dinleyemeyecek olmanın ızdırabını tam 15 yıldır koruyorum. “Ulusalcı olunmadan enternasyonalist olunmaz.” diyen Attila İlhan’ı unutmak asla mümkün değil.”
Haluk Işık Fahrünnisa Kadıbeşegil gibi bir değeri tanımaktan onur duyduğunu
söylerken sanatçının büstünün Karşıyaka Sahili’ne dikileceği müjdesini verdi. Okan Yüksel ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na çağrı yaparak Karşıyaka’da bir cadde ya da sokağa Fahrünnisa Kadıbeşegil’in adının verilmesini istedi. Etkinlik başta Prof.Dr.Erkan Sevinç olmak üzere katılanların Attila İlhan anıları ile sona erdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.