Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atık piller hediyeli kampanyalarla toplanıyor

Atık piller hediyeli kampanyalarla toplanıyor

Yaptığı örnek çalışmalarla vatandaşlarına çevre bilinci aşılayan Bornova Belediyesi, çevre kirliği yaratan atık pilleri düzenlenen çeşitli kampanyalarla topluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 2 yıldır birinciliği bırakmayan Bornova Belediyesi farklı kampanyalar ile 2016 ve 2017 yıllarında 13 tonun üzerinde pil topladı. Belediyeden çevreye duyarlı çalışmalar

  • Ege Postası
  • 31.12.2017 - 10:25

İçerdiği kimyasallar nedeniyle çevre kirliliği oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden atık piller için değişik kampanyalara imza atan Bornova Belediyesi 2 yılda 13 tonun üzerinde atık pil topladı. Bitmiş durumda olan pilleri getiren vatandaşlara çeşitli küçük hediyeler veren Bornova Belediyesi kampanyaların hedef kitlesini özellikle çocuk ve gençler olarak belirledi. Pil getirenlere çeşitli hediyeler verilirken, sosyal sorumluluk projesi de hazırlayarak topladığı piller karşılığında zor durumda olan çocukları da sinemaya götürdü.

Büyükpark içinde bulunan Çınar Kafe’de 10 adet atık pil getirene çay ikramı yapılırken, Kızlar Kahvesi’n de 10 pile yarım saat mini golf  oynama hakkı veriliyor. Atatürk Kitaplığı içinde bulunan toplama noktasından ise 10 adet pile 1 kitap hediye ediliyor. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne 10 adet atıl getirenler de  2018 yılı Nisan ayında başlayacak tiyatro oyunları için ücretsiz bilet alabiliyor. Ayrıca Büyükpark içinde çocukların eğlencesi olan Çocuk Treni’de Nisan ayında 10 adet atık pil getirene keyifli zaman geçirtecek.

Piller Kutuya Çocuklar sinemaya

Çevreye duyarlı projeler üreten Bornova Belediyesi atık piller için Ege Üniversitesi’nin Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrencilerle birlikte “Piller Kutuya, Çocuklar Sinemaya” kampanyası düzenledi. Doğayı koruma, çevreyi güzelleştirme ve farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkılan kampanya dezavantajlı gruplara yönelik olarak hayata geçirildi. Projeyle Bornova’da ikamet eden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları sinemaya götürüldü.

2 yıl üst üste birinci

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’na Bornova Belediyesi 2 yıl üst üste damga vurdu. İlçe belediyeleri arasında 2016 yılında 6 tondan fazla atık pil toplayarak birinci olan Bornova Belediyesi 2017 yılında da 7 tonun üzerine çıkarak birinciliği bırakmadı.

Gelecek nesillere güzel, temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Belediyesi olarak çevre bilincini tüm vatandaşlarımıza aşılamak ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde de İzmir’de bulunan ilçe belediyeleri arasında 2 yıldır en çok atık pili biz topluyoruz.Ve toplamaya da devam edeceğiz” dedi.

Bornovalılar’ın atık pillerini bırakabilecekleri noktalar ise şöyle:

-Bornova Belediyesi Binaları

-Şahin Tepesi

-Dramalılar Köşkü

-Belgem dershanesi

-Çamdibi İzbaş düğün Salonu

-Işıkkent İzbaş düğün Salonu

-Bornova Spor tesisleri

-Down Kafe

-Kızlar Kahvesi

-Engelsiz Kafe

-Çınar Kafe

-Pınar Kafe

-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi

-Naldöken Kültür Merkezi

-Atatürk Kitaplığı

-Evka 3 Mutfak Atölyesi

-Hobi ve Beceri Edindirme Kursları

-Engelliler Merkezi

-Altındağ Atatürk Kültür Merkezi

-Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi

-Genç Kaşifler Bilim Evi

-Ata Anı Evi

-Pınarbaşı Kültür Merkezi

-Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi

-Bornova Gençlik Merkezi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.