Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atık malzemeyle defile!

Atık malzemeyle defile!

İzmir'de ortaokulu öğrencileri tarafından geri dönüşüme dikkati çekmek amacıyla tasarlanan kostümlerin sergilendiği defile düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 24.05.2019 - 14:20

Bayraklı Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Sorunlarımızdan Sorumluyuz Projesi" kapsamında öğretmen ve velilerinin de yardımıyla geri dönüşüm malzemelerini kullanarak farklı renk ve modelde kostümler hazırladı. 

Öğrencilerin "Dönüştürelim Hayat Dönsün" sloganıyla tasarladığı kostümler, Konak Meydanında düzenlenen defileyle sergilendi.

Poşet, karton, plastik bardak, cam, şişe, gazete kağıdı, ip, şişe kapakları, ambalaj atıkları, kumaş parçaları gibi malzemelerle hazırlanan kostümleri giyen minik öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

Çok sayıda vatandaşın da ilgi göstererek cep telefonlarıyla kaydettiği defile, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Etkinlikte defilenin yanı sıra öğrencilerin kurduğu stantlarda broşür dağıtıldı, müzik ve sergilenen resimlerle de geri dönüşümün önemine dikkat çekildi. 

Okulun Müdür Yardımcısı ve proje yürütücüsü öğretmen Rabia Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner'in koordinesinde yürütülen projeyle doğaya bırakılan atık malzemelerin geri dönüştürülebileceğini çocuklara ve velilere anlatmak istediklerini dile getirdi.

Öner, "Çocukları atıklardan arınmış, temiz bir dünya bilinciyle yetiştirmek için gayret ediyoruz. Ürünlerin doğada yok oluş süreleri çok uzun yıllar alabiliyor. Kaynağından ayrı toplanan atıkların geri dönüştürülerek ekonomiye tekrar kazandırılması bilincini tüm çevremize kazandırmalıyız." diye konuştu. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.