Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde

Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşya ve evraklardan oluşan “O’na Dair Eşyalar” sergisini Latife Hanım Köşkü’nde ziyarete açtı. Atatürk Haftası kapsamında gerçekleştirilen sergi; Karşıyaka’nın ilk Belediye Başkanı Fikri Altay’ın torunu Zafer Falay, Falay Ailesi ve Atatürk’ün Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Erdim’in kızı Tolunay Erdim’in katkılarıyla düzenlendi. Atatürk’ün eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 11:52

Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergide; Atatürk’ün Dumlupınar ve Büyük Taarruz’da kullandığı Fahrettin Altay’a ait dürbün, İzmir’in kurtuluş gecesinde Karşıyaka’da kaldığı İplikçizade Köşkü’deki odasında bulunan altın varaklı çerçeve ve o gece kullanılan sandalyeler, Atatürk tarafından Süheyla İplikçi’ye hediye edilen dürbün gibi eşyalar bulunuyor. Ayrıca Atatürk’ün seyahatlerinde kullandığı banyo kokusu, yemek yediği tabaklar, özel yazışmalarında kullandığı zarf da sergileniyor. 

PAHA BİÇİLEMEZ EŞYALAR 

Karşıyaka’da böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ulu Önderimizin eşyalarını büyük özenle muhafaza eden Sayın Zafer Falay’a, Falay Ailesi’ne ve Tolunay Erdim’e bu sergiye sağladıkları katkılar için çok teşekkür ediyorum. Atamızın paha biçilemez değere sahip eşyalarını yakından görmek isteyen herkesi, 15 Kasım Cuma saat 18.00’a kadar açık kalacak olan sergimize bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.