Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk'ün çocukları bayramını kutladı

Atatürk'ün çocukları bayramını kutladı

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk'ün çocukları bayramını kutladı

  • Ege Postası
  • 23.04.2016 - 11:55

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü, İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların öğrenciler tarafından göndere çekilmesiyle başladı.
Çelenk töreninin ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na öğrenciler tarafından birer buket sunuldu.Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın Türkiye Cumhuriyeti için önemine değinerek, “Aziz milletimizin ve sevgili çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Çanakkale’de destanını yazan Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlandı. Anadolu’nun birçok ili işgal edildi. Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu günü size armağan etti. Bütün dünya çocukları bu bayramı kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk sizlere çok güveniyor. 23 Nisan, Türk milletinin boynuna geçirilen zincirleri kırarak özgürlüğüne kavuşması anlamına geliyor. 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sonuna kadar yaşaması anlamına geliyor” dedi. Konuşmanın ardından bayramın sahibi minik öğrenciler, bugüne özel şiirlerini büyük coşkuyla alanı dolduran binlere okudu.

Günlerdir bu gün için hazırlanan çocuklar sırasıyla, “Dünya Çocukları Tablosu”, “Otantik Tablo”, “Dinamik Tablo” ve “Çağdaş Tablo” isimli gösterileri sundu. Misafir olarak ülkemizde bulunan Gürcistan ve Arnavutluk ekiplerinin gösterilerinin ardından kutlamalar, final gösterisiyle sona erdi.

BAYRAKLI'DA 23 NİSAN COŞKUSU

Bayraklı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Çocuklar Bayraklı sahilde kurulan şişme oyun alanlarında doyasıya eğlendi, müzik eşliğinde dans etti, farklı oyunlar oynadı. Uçurtmalarını doyasıya uçurdu. Bayraklı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Etkinlikler, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın sabah saatlerinde Sevgi Yolu’ndaki Atatürk Anıtı’na çelen sunmasıyla başladı. Başkan Karabağ daha sonra eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Zehra Semahat Erişen İlkokulu’ndaki bayram etkinliğine katıldı. Buradaki etkinliğe Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutanı Murat Yılmaz Arslan, Bayraklı İlçe Eğitim Müdürü Şuayip Öner, Okul Müdürü Ekrem Kayacı, öğretmenler ve veliler katıldı. Çocukların, gösterileri davetliler tarafından yoğun ilgi gördü. Başkan Karabağ da çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Karabağ, ortaokullar şiir yarışması 1.’si Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu’ndan Beyza Geren Kaya’ya ödülünü verdi.

Bayraklı Belediyesi tarafından Turgut Özal Rekreasyon alanında düzenlenen etkinliğe ise binlerce çocuk ve aileleri katıldı. Burada çocuklar çalan müzik eşliğinde doyasıya dans etti. Birbirleriyle yarıştı. Halat çekme ve sandalye kapmaca oyunları oynadı. Oluşturulan şişme oyun alanlarına akın eden çocuklar, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara armağan ettiği günün keyfini çıkardı. Çocuklar, kendilerine hediye edilen uçurmaları gökyüzüne saldı.

ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle andıklarını belirterek, “Bugünlerde Ata’mızın değerini artık daha iyi anlıyoruz. Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etti. Biz de onun bu emanetine her yıl olduğu gibi bu yıl da sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz yıl 23 Nisan’da Smyrna Meydanı’nda çocuklarımız bir araya gelerek Atam İzindeyiz yazdı. Orada ortaya çıkan görüntü hafızalarda yerini aldı. Geleceğimiz olan çocuklarımız Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan emin adımlarla ilerliyor. Bayraklı sahildeki etkinliğimize binlerce çocuğumuz katıldı. Doyasıya eğlendiler. Keyifli bir gün geçirdiler. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

İZELMANLI MİNİKLERDEN BARIŞ MESAJLARI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları'nın minik öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı barış ve kardeşlik temasını işleyen gösterilerle kutladı.  İsmet İnönü Sanat Merkezi'ni dolduran veliler, çocuklarının sahnedeki performansını ve anlamlı mesajlarını gururla izledi. Programı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da izledi. Atatürk'ün "yurtta barış, dünyada barış" mesajını müzik, dans ve drama gösterileriyle sahneye yansıtan çocuklarını izleyen aileler ise büyük gurur yaşadı. 

KARŞIYAKA

İzmir'in tüm ilçeleri de büyük bayram coşkusuna sahne oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi Ecrin Hazır’a bıraktı. Çocuk Şenliği için farklı ülkelerden gelen ‘Dünya Çocukları’ da ziyarete eşlik etti.

GAZİEMİR

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin ilk gününün akşamında Grup Kolpa sahne aldı. Festival Alanı’nda sahne alan grup, hayranlarını şarkılarıyla coşturdu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonunda, konuk ülkeler Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ve Siirt-Kurtalan’dan şenliğe katılan ekiplerin temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Şenol ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu GAZİGEM 6.sınıf öğrencisi Hüseyin Arabacı ve 7. Sınıf öğrencisi Duru Yiğit ile Aslanlar İlköğretim Okulu öğrencileri Orçun Çelik, İpek Karademir, Havin Ünal ve Gökhan Süer'e bıraktı. Sırayla başkanlık koltuğuna oturan öğrenciler, çevrenin korunması, kütüphane sayısının arttırılmasını, trafik sorunun çözülmesi ve daha çok bisiklet yolu yapılmasını gerektiğini belirtip, bu konuda talimatlar verdi.

BORNOVA

Bornova Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak düzenlediği Çocukça Bornova Şenliği,  bu yıl Çamdibi’nden start aldı. Yıldırım Bayezıt İlkokulu önünden başlayan kortej geçişi ve Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki halk oyunları gecesi coşku dolu anlara sahne oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sonsuza dek sahip çıkacaklarını söyledi. Büyük Park içerisinde Down Kafe ise Down Sendromlu çocuklarla Nokta Koleji öğrencilerinin anlamlı buluşmasına ev sahipliği yaptı.

BUCA

Buca Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Recep Ersayın İlköğretim Okulu’nda düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği birbirinden renkli ve coşkulu gösterilere sahne oldu. Ulu Önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği Bayramı gönüllerince kutlayıp, ailelerine yeteneklerini sergileyen minik öğrenciler Ata’larına duydukları özlemi büstüne sarılıp, öperek gidermeye çalıştı.

GÜZELBAHÇE

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,Güzelbahçe'de de coşkuyla kutlandı.
Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda çocuğun katıldığı törenlere Cumhuruyet Meydanı'ndan sonra Güzelbahçe Anfi Tiyatrosu'nda devam edildi. Burada Maltepe Askeri Lisesi Bando Takımı konser verdi. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler gösteri yaptı. 

BALÇOVA
Balçova ilçesinde, Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu'nda yapılan kutlamalarda minikler, hünerlerini sergiledi. Bayram havasında geçen kutlamaları veliler ve vatandaşlarda ilgiyle izledi. Kutlamalara katılan Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Garnizon Komutan Piyade Albay Hasan Paçalı ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini de verdi.

 

NARLIDERE
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu bıraktığı 12 Eylül ortaokulu öğrencisi Hatice Kılıç ile birlikte başkanlık makamında belediye bürokratlarının tam kadro katıldığı 23 Nisan etkinliğine katıldı.Törende Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İstihkam Okul Komutanı Adem Haydar, İlçe Milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Resmi törenlerin ardından ise Narlıdere Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, Sivil toplum kuruluşları, yöre dernekleri, Muhtarlar ve Narlıderelilerin katılımıyla düzenlenen 23 Nisan Çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.Tören şeref defterini imzalayan Başkan Batur, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Batur konuşmasında günün anlam ve öneminden bahsederken gündemde olan çocuk istismarı konusuna da yer verdi.

KARABAĞLAR 

Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen gösterilerde çocuklar Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bu bayramı coşkuyla kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim, şiir ve komposizyon yarışmalarında derece alan öğrencilere madalyaları Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Garnizon Komutanı Albay Bilal Özdemir tarafından takıldı. Final bölümünde ise Karabağlar Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin yaptığı halk oyunları gösterisinin ardından Necip Fazıl Kısakürek ve Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinin “sevgileri yarına bırakmayın, bir insanı sevmekle başlayacak her şey” konseptiyle yaptıkları muhteşem gösteri büyük alkış aldı.

ALİAĞA
Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ muhteşem bir şölenle başladı. Bosna Hersek’in Kakanj ve Makedonya’nın Radoviç şehirlerinden gelen misafir çocuklar, binlerce Aliağalı ile birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dünya çocukları ile birlikte yürüdü. 

SELÇUK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına 19 Mayıs Okulu bahçesinde devam edildi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

FOÇA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Kutlama programı daha sonra Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadında devam etti.Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Foça’da bulunan ilk ve ortaokullarda çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DİKİLİ

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle, bu yıl da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Etkinliklerin adresi Atatürk Meydanı oldu. CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kırgızistan Cumhuriyeti'nden kente gelen minik öğrencilerin ülkelerine özgü dans gösterileriyle başlayan program, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunlarıyla sürdü.

Ardından Kırgızistan'dan gelen miniklerden oluşan öğrenci korusunun seslendirdiği müziklerle neşenin doruğa çıktığı etkinliklerde son olarak sahneye Dikili Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu çıkarak oyunlarını sergiledi. Miniklerin Atatürk ve bayrak sevgisini öne çıkaran birbirinden güzel oyunlarının yanı sıra ortaya koydukları sahne performansları da izleyicileri adeta büyüleyerek, dakikalarca alkış aldı.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Atatürk ve Çocuk Sevgisi" konulu karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Başkan Tosun'un öğrenci ve velilerle çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından etkinlikler son buldu.

KONAK

Bu yıl 23 Nisan'ı coşkulu kutlayan Konak Belediyesi'nin Agora Parkı'nda düzenlediği çocuk şenliğinde Konaklı çocuklarla birlikte mülteci çocuklar da bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir hafta boyunca ilçenin farklı noktalarında düzenlediği 'Çocuk ve Oyun Şenliği’nin son durağı İzmir’in tarihi semti Agora oldu. Tarihi kazı alanının karşısındaki Agora Parkı'nda gerçekleştirilen şenlikte sadece Konaklı çocuklar değil, Suriye’deki iç savaşın mağduru mülteci çocuklar da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı neşe ve sevinç içinde kutladı.

BARIŞ İÇİN KAĞITTAN TURNA YAPTILAR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de katıldığı şenlikte bayram yerine dönen Agora Parkı'nda buluşan çocuklar gün boyu birbirinden eğlenceli oyunlar oynadı, müzik eşliğinde dans etti. Etkinlikte renkli kostümleriyle miniklerin büyük ilgisini çeken palyaçolar da bol bol balon armağan etti, onlarla birlikte oyun oynadı. Coşkunun hiç eksik olmadığı kutlamalara Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri de destek verdi. ‘Barış için diren çocuk’ adıyla açılan stantta ‘Tüm dünya çocukları için Barış’ vurgusu yapıldı. Ayrıca Hiroşima’da ölen Sadoka Sasaki’nin öyküsünden yola çıkılarak çocuklara kağıttan turna kuşu yapımı öğretildi. Konak Belediye Başkanı Pekdaş ve CHP İl Başkanı Yüksel de çocuklarla birlikte dünya barışı için renkli kağıtları katlayarak bin adet turna kuşu yapılmasına destek verdi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR DA BAYRAM COŞKUSU YAŞADI

Suriyeli Göçmenlerin yoğun olduğu Basmane ve Agora semtlerinden çocukların biraraya geldiği şenlikte aileleriyle birlikte savaştan kaçan Suriyeli çocuklar da gönüllerince eğlendi. Şenlikte sahne alan ve barış şarkıları çalan Şubadap Müzik Topluluğu Türkçenin yanı sıra Arapça şarkılar da söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı şenliğin finalinde sahneye konan  Hacivat ve Karagöz gösterisi ise miniklere şen kahkahalar attırdı.

Böyle olur İzmir’in bayramı

İzmirliler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda kurduğu oyun parkurlarında, tam bir şenlik havasında kutladı.

İzmirli çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle eğlenceye doydu. 
Meydana kurulan özel oyun parkurlarında trambolin, canlı dart, canlı langırt, suma güreşi, rodeo, gladyatör, tırmana piramidi, gülle savaşı, şişme oyun parkı, şişme macera tüneli, şişme at yarışı ve şişme şut becerisi oyunları yer aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu özel günü neşeyle kutlayan İzmirli çocuklar, masal kahramanları eşliğinde yüz boyama etkinliğine de katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğlencenin doruğa çıktığı anlarda çocuklara pop-corn, pamuk şeker ve macun ikramı yaptı. Çocukları bayram gününde yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alana gelerek onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün minik tekvandocuları tarafından yapılan gösteriyi de ilgiyle izledi. Gündoğdu Meydanı’ndaki 23 Nisan Şöleni’nin en çok ilgi çeken bölümlerinden biri ise babası Barış Manço’nun izinden giden oğlu Doğukan Manço’nun sunduğu “7’den 77’ye Adam Olacak Çocuk” şovu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.