Dolar 32,5437
%-0.01
Euro 34,8875
%0.06
Altın 2.435,110
%0.21
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk Stadı kapatılacak mı'

Atatürk Stadı kapatılacak mı'

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’le özdeşleşen Atatürk Stadı’nın kapatılmayacağını ifade etti. Ali Yiğit’in konuyla ilgili olarak hazırladığı önergeye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından  “İzmir Atatürk Stadı’nın akreditasyonunun yenilenmemesi ve kapatılması söz konusu değildir” şeklinde yanıt verildi. CHP'li vekilin önergesine yanıt geldi

  • Ege Postası
  • 03.11.2017 - 12:14

Ülkemizin ilk olimpik stat olma özelliğinin yanı sıra 80 bin kişilik kapasitesiyle İzmir’in de sembollerinden biri olan Atatürk Stadı’nın akreditasyonunun yenilenmeyeceği ve kapatılacağı şeklindeki iddialar üzerine konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in önergesine verilen yanıtta “Atatürk Stadı’nın kapatılmayacağı” ifade edildi.

2 yıl önce bakıma alınan ve kapasitesi 51 bin 295’e düşürülen statla ilgili deprem testi yaptırıldığı ve bazı bölümlerle ilgili olumsuz rapor geldiği için akreditasyonunun yenilenmeyeceği şeklindeki iddialar üzerine Ali Yiğit tarafından hazırlanan önergeye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Atatürk Stadı’nın deprem dayanıklılık testlerinin ve güçlendirme işlemlerinin yapılması amacıyla maliyet tespiti yapılmıştır. Söz konusu maliyetin 2017 yılı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce revize edilmesinin ardından gerekli işlemler yürütülecektir.

İzmir Atatürk Stadı’nın genel olarak bakım – onarım ve yenileme işleri kapsamında; e – bilet sistemi kurulmuş, kapalı tribün çatısı ve doğal çim yüzeyli futbol sahası yenilenmiş, 2 adet skorboard ile tribün altlarına güreş ve halter salonları yapılmış, tribün sıva tamiri, boya işi ve soyunma odalarının bakım ve onarımları tamamlanmıştır. İzmir Atatürk Stadı’nın akreditasyonunun yenilenmemesi ve kapatılması söz konusu değildir.”

Önergesine verilen yanıtla ilgili değerlendirmede bulunan Ali Yiğit “Deprem dayanıklılık testlerinin ve güçlendirme işlemleri maliyetinin 2017 yılı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce revize edilmesinin ardından işlemler yürütülecektir cevabına dikkat çekerek” 2017 yılının sonuna geldik, revize işlemlerinin yapılıp yapılmadığını takip ederek stadın bir an önce maçlara açılması için konunun takipçisi olacağım dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.