Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk Oratoryosu ayakta alkışlandı

Atatürk Oratoryosu ayakta alkışlandı

Ödemiş Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen Atatürk Oratoryosu ayakta alkışlandı. Atatürk Oratoryosu ayakta alkışlandı

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 10:01

Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde Ödemiş’te oratoryo ile anıldı. 10 Kasım Pazar akşamı Belediye Kültür Merkezi’nde Ödemişlilerin büyük ilgi gösterdiği oratoryo vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Mahmut Karagenç tarafından hazırlanan ve genç ses ve saz sanatçılarının sahne aldığı Atatürk Oratoryosu’nda Atatürk’ün cephelerde geçen yılları, Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı ve sonrasında devrimlerle ve atılımlarla yükselen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin öyküsü yine Atatürk’ün sevdiği türküler eşliğinde anlatıldı.

Sarı Zeybek ile duygu seli

Sarı Zeybek gösterisi için Atatürk'ü canlandıran Semih Özbilgi’nin sahneye gelişi salonda büyük heyecan yarattı. Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Füsun Aşkar tarafından hazırlanan makyajla Ata’yı canlandıran öğretim görevlisi Özbilgi uzun süre alkışlandı. Kimi izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Duygu dolu oratoryo hep bir ağızdan İzmir Marşı’nın söylenmesi ile son buldu. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ve salonu dolduran Ödemişliler, sanatçıları ayakta alkışladı.

Yüreklere dokunan, hislere tercüman olan bir oratoryo ile modern Türkiye’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Oratoryoyu hazırlayan Mahmut Karagenç hocamıza, Atamızın sevdiği türküleri seslendiren koro üyelerimize, saz sanatçılarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Büyük bir emekle Sarı Zeybek gösterisi için Atamızı canlandıran Semih Özbilgi’yi de ayrıca kutluyorum” dedi. Eriş, daha sonra Özbilgi’ye çiçek takdim etti.

Oratoryo sonrası Ödemişliler, Ata’yı canlandıran Semih Özbilgi ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.