Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk'e hakarete sessiz kalmadı: 'Oturduğun koltuğu Atatürk'e borçlusun'

Atatürk'e hakarete sessiz kalmadı: 'Oturduğun koltuğu Atatürk'e borçlusun'

Buca Çaldıran Mahallesi Muhtarı Murat Gökyer’in sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili daha önce ortaya atılan bir iddiayı paylaşması tepki çekti. Gazeteci Can Dündar’a ait bir röportajdan yapılan alıntıyı paylaşan Gökyer’e Bucalı siyasilerden tepki gecikmedi. CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ sosyal medya hesabından Gökyer'e tepki göstererek “Oturduğun o koltuğu Atatürk’e borçlusun” hatırlatmasında bulundu. 'Oturduğun koltuğu Atatürk'e borçlusun'

  • Ege Postası
  • 25.02.2018 - 17:57

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI / ÖZEL HABER - Buca Çaldıran Mahallesi Muhtarı Murat Gökyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirilerin hedefi oldu. 2016 yılında yaşamını yitiren ünlü Aktris Zsa Zsa Gabor’un Türkiye’de yaşadığı süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili söylediği sözleri paylaşan Gökyer’e Bucalı ve İzmirli siyasiler tepki gösterdi. Konunun İl Başkanı Deniz Yücel’e de iletildiğini vurgulayan partililer gerekli girişimlerin yapılması için çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ Gökyer'in paylaşımını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla eleştirdi. Akdağ “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk’e hakaret eden yeminli cumhuriyet düşmanı, sen oturduğun o muhtarlık koltuğunu Atatürk’e borçlusun ve bu devletin verdiği maaşı alıyorsun” dedi.

'TARİHLER GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU'

Ege Postası’na konuşan Buca İlçe Başkanı Akdağ tarihte yaşandığı iddia edilen ve Buca Çaldıran Mahallesi Muhtarı Gökyer’in paylaşımıyla yeniden gündeme gelen Atatürk ve Zsa Zsa Gabor arasındaki ilişkiyle ilgili ise olayların yaşandığı tarihlerin tutmadığı bilgisini verdi. Gabor’un söylediği iddia edilen “15 yaşında Atatürk ile birlikte oldum” demecinin tarih itibariyle gerçeği yansıtmasının mümkün olmadığını dile getiren Akdağ “Gabor 1917 doğumlu ve 1930’ların sonunda Türkiye’ye gelerek 1937’de Türk Dışişlerinde çalışan Burhan Asaf Belge ile evlendiği biliniyor. Gabor’un 15 yaşında olduğu tarih ise basit bir matematikle 1932’ye denk geliyor. Gabor’un sözlerine göre Atatürk 56 yaşında ise bu da tarihlerin tutmadığının bir başka kanıtı. 1881 Doğumlu Mustafa Kemal Atatürk’ün 56 yaşında olduğu yıl basit matematikle 1937. Gökyer araştırma dahi yapmadan yaptığı paylaşımla yeminli bir cumhuriyet düşmanı olarak kendini ortaya koydu. Gereken ne ise yapılması için başvurularda bulunacağız” diye konuştu.

ZSA ZSA GABOR KİMDİR'

Esas adı Sari Gábor olan Zsa Zsa Gabor, 6 Şubat 1917 tarihinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de kalabalık Tatar bir ailede ortanca çocuk olarak doğdu. Asker olan babası Vilmos Gábor ve annesi Jolidir. İsviçre'de “Madam Subilia” adlı bir yatılı okulda okudu. 1936 yılında Viyana'da “The Singing Dream” adlı operette görev aldı.

1936 yılında Macaristan güzellik kraliçesi seçilen Zsa Zsa Gabor, 1937 yılında Türk Dışişlerinde çalışan Burhan Asaf Belge evlendi. 1941 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti boşanma işlemlerini başlattı. Ve aranan bir oyuncu oldu. Zsa Zsa Gabor, Hollywood'a geldikten sonra da döneminin en güzel ve çekici kadınlarından biri olarak anılmıştır. 1958 yılında “En Göz Alıcı Aktris” kategorisinde Altın Küre'yi kazandı. Televizyon kategorisinde Hollywood Ünlüler Kaldırımı'nda yıldızı bulunan Zsa Zsa Gabor’un  oyunculuğu dışında hayatının en göze çarpan yönü evlilikleridir. 9 kez evlenmiştir.

İŞTE O PAYLAŞIM

ELEŞTİRİLERE DAYANAMADI, AÇIKLAMA YAPTI

BUCA BELEDİYE BAŞKANI PİRİŞTİNA DA KINADI

Piriştina açıklamasında şu ifadeleri kullandı;  “Kentimize hizmet götürmek için omuz omuza mücadele verdiğimiz muhtarlarmıza olan saygı ve sevgimiz her zaman bakidir. Bu ülkenin kurucu liderine, atamıza, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sosyal medyada saldırı niteliğindeki her paylaşımı şahsımıza yapılmış sayarız.. Umuyorum ki bu paylaşımda bir yanlışlık vardır. Bundan sonraki gereken değerlendirmeyi Yargı ve İçişleri Bakanlığı yapacaktır. Bu tür paylaşımları yapanları her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak şiddetle Kınıyorum."

CHP BUCA GENÇLİK KOLLARI GÖKYER’İ KINADI

İzmir’in Buca ilçesinin Çaldıran Mahallesi Muhtarı Murat Gökyer’in sosyal medya üzerinden yaptığı Atatürk'e hakaret içeren paylaşımına bir tepkide CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Can İrat ve Yönetiminden geldi.

İrat Yaptığı açıklamada; İlçemiz Çaldıran Mahalle Muhtarı Murat Gökyer haddini aşarak sosyal medya hesabından Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmasını şiddetle kınıyoruz.  

Muhtar Gökyer şunu unutmasın Biz CHP Buca Gençliği olarak,

#MustafaKemalinAskerleriyiz

Muhtar Gökyer muhtarlık koltuğunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde oturuyor.

Çaldıran mahalle Muhtarı Gökyer Buca gençleri ve gençlik kolları başkanı olarak söylüyorum Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm gençlerin ortak değeridir, Makamlar Koltuklar gelip geçicidir, ülkemizde tek kalıcı ve ölümsüz kalan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Atatürk’e olan sevgimiz saygımız özlemimiz hiçbir zaman bitmeyecektir.

İçişleri Bakanlığını ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.