Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata'nın Foça'ya gelişinin 85'inci yıl dönümü kutlandı

Ata'nın Foça'ya gelişinin 85'inci yıl dönümü kutlandı

Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 85. Yıldönümünü, Anma Yürüyüşü ve törenle kutladı.

  • Ege Postası
  • 09.04.2019 - 13:53

Atatürk'ün 9 Nisan 1934'te Foça'ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi öncülüğündeki kutlamalar anma yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Foça Belediye Başkanı CHP'li Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Foça Esnaf Odası Başkanı Ahmet Koldaş, Foça Belediyespor Kulübü Başkanı Birtan İskit, Kızılay Foça Şubesi Başkanı Muharrem Yeşilkaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, Foçalılar ve Foça dostları katıldı.

Foça Otobüs Terminali önünde toplanan kalabalık, Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Coşkulu yürüyüşün ardından kutlamalar Demokrasi Meydanı'ndaki törenle devam etti. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yaptı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Foça'yı ziyaretinin nesiller boyu geleceğe aktaracakları en şerefli sayfa olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, şunları söyledi:

"Kurtuluş Savaşı sonrası Atamız, tüm kentleri hatta ilçeleri karış karış dolaşmıştır. Ülkemizin en ücra noktalarına kadar ulaşan Atamız, tüm ülkede sevinç ve coşkuyla karşılanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, dünyaya birlik ve beraberlik ruhunun gücünü aktarmıştır. Bilindiği gibi Kurtuluş Savaşı, dünya bağımsızlık mücadelesi tarihinde altın bir sayfa açmıştır. Kurtuluş Savaşı, özgürlük için direnen uluslara örnek olmuştur. Emperyalizme karşı verilen bu zorlu mücadele, dünyada bağımsızlık mücadelelerine bir simgedir. Cephe savaşı sonrası asıl zorlu savaş uygarlık yolunda devrimlerle verilmiştir. Genç, yaşlı, çoluk, çocuk verilen vatan mücadelesi, insanlık onurunun savaşı olmuştur. Ancak, uygarlık savaşı kolay olmamıştır. Ekonomi, eğitim, sanayi, tarım, kültür sanat alanında ülkemiz yeni baştan yaratılmıştır. Bu seferberlik için tüm ulus önderimiz Atamız'la birlik olmuştur. 9 Nisan 1934'te Atamız, Foça'yı ziyaret ederek onurlandırmıştır. Bugün burada hep birlikte bu özel onuru yaşıyoruz. Bu vesile ile ulu önderimiz Atamızı, kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve özlemle anar aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.