Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata'ları için koştular

Ata'ları için koştular

Konak Belediyesi’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlediği geleneksel Ata’ya Saygı Koşusu’na bu yıl da binlerce öğrenci katıldı. Konak'ta yüzlerce öğrenci

  • Ege Postası
  • 09.11.2017 - 11:08

Konak Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği Ata’ya Saygı Koşusu’nun 19’uncusuna 60 okuldan ilk, orta ve lise olmak üzere toplam bin 157 öğrenci katıldı. Öğrenciler minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 450, 650, 850, 1200 ve 1800 metre olmak üzere yaş gruplarına göre sınıflandırılarak koştu. 

ATATÜRK’E LAYIK OLMALIYIZ

İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleşen yarışı izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Türkoğlu ve Menderes Tunç da yer aldı. Ödül töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, koşuya katılan tüm öğrencileri gayretlerinden ötürü kutlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha minnetle ve özlemle andıklarını söyledi. Pekdaş, “Bağımsız bir ülkede, özgür bireyler olarak, eşit şekilde yaşamamızın temeli Cumhuriyetle atıldı. Dünyanın ilk ulusal Kurtuluş Savaşı'nı yapan askerler daha sonra dünyanın ilk hukuk devletini de kurdular. Kadın-erkek eşit olsun, kız çocukları okusun ve okullarda bilim olsun istediler. Bize bir rota belirlediler ve şimdi biz onlara olan bağlılığımızı cumhuriyetin daha da ileri gitmesi için gerçekleştireceğiz. Çok çalışacağız, çok okuyacağız, bilimi kendimize rehber edineceğiz, insanların fikirlerine saygılı olacağız. Atatürk'e layık gençler olmanızı bekliyoruz. Hepinizi kucaklıyor ve kutluyorum” diye konuştu. 

1157 ÖĞRENCİ MÜCADELE ETTİ

Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonunu yaptığı yarışmada koşan öğrenciler performanslarıyla göz doldurdu. Ata’ları için ter döken ve dereceye giren öğrencilerin mutluluk ve gururları gözlerine yansıdı. Yaklaşık iki saat süren yarışmada minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde toplam bin 157 öğrenci kıyasıya bir mücadele örneği sergiledi. Dereceye giren öğrencilere madalyanın yanı sıra eşofman ve satranç takımı da verilirken, koşuya katılan tüm öğrencilere günün anısına hazırlanan madalyalar verildi. 

GURURLA KOŞTULAR

Yarışmada 450 metre koşan minik kızlarda Esentepe Gazi Engin Çiftçioğlu İlkokulu'ndan Sudenur Boztaş birinci olurken aynı okuldan Ümmü Gülsüm Acar ikinci oldu. Mustafa Kemal İlkokulu'ndan Naz Yavuzer ise üçüncülüğü elde etti. Aynı mesafede minik erkeklerde Mehmetçik İlkokulu'ndan Muhammet Burak Yılmaz birinci Başöğretmen İlkokulu'ndan Suphi Azrak ikinci, İbrahim Taşdelen üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde Küçük Kızlar 650 metrede 19 Mayıs Ortaokulu'ndan Dilara Kaşıklı birinci, 9 Eylül Ortaokulu'ndan Özge Güvercin ikinci, Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu'ndan Irmak Tekin ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise Şehir Fethi Bey Ortaokulu'ndan Hasan Tümenci birinci olurken, İnkılap Ortaokulu'ndan İbrahim Akgün ikinci, Umut Salhan ise üçüncü olarak ipi göğüsledi. 850 metrede ter döken Yıldız Kızlarda ise heyecan doruktaydı. Güzelyalı Ortaokulu'ndan Derin Deniz Tayaksi birinci, Ömer Lütfü Akad Ortaokulu'ndan Dilan Böğürcü ikinci, Gazi Ortaokulu'ndan da Ece Uçar üçüncülüğü elde etti. Yıldız Erkekler de ise 1200 metre koşanlardan 9 Eylül Ortaokulu'ndan Arda Ali Kazak birinci, Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu'ndan Ferhat Çakmak ikinci, Gazi Ortaokulu'ndan Doğukan Tiryaki üçüncü oldu. Son kategori olan Genç Kız ve Genç Erkek koşusunda da öğrenciler okullarını başarıyla temsil etti. Selma Yiğitalp Lisesi'nden Gaye Köroğlu birinci, Saranel Sağlık Lisesi'nden Helin Gözen ikinci ve Atatürk Lisesi'nden Madina Matniyazova üçüncülüğü kazandı. Erkeklerde ise Saranel Sağlık Lisesi'nden Adnan Yusuf Dündar birinci, Özel Amerikan Lisesi'nden Emir Aracı ikinci ve Karataş Anadolu Lisesi'nden İsmet Yarar üçüncü oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.