Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ASKON İzmir: Ekonomimiz her türlü baskıya direnç gösterebilecek güçtedir

ASKON İzmir: Ekonomimiz her türlü baskıya direnç gösterebilecek güçtedir

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye operasyonu nedeni ile Türkiye’yi ekonomik açıdan tehdit etmesini değerlendirdi. Başkan Gücü konuya ilişkin, ‘’Trump, Türkiye politikaları üzerine kendi açıklamalarına ters düşecek beyanlarda bulunmayı sürekli yapacaktır. Zira Türkiye, tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir. ‘’ dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2019 - 12:46

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü bu konuda şunları söyledi;

Ülkemiz Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden bir açıklama ile her şey ters yüz olurdu. Bugün ise güçlü ekonomik yapımız ile her türlü baskıya direnç gösterebilecek bir ekonomi yapısına sahibiz. Bunun örnekleri ziyadesi var. Gezi olayları, 15 Temmuz sonrası, genel ve yerel seçim süreçleri, Suriye’ye düzenlediğimiz operasyonlar, Doğu Akdeniz’deki enerji yataklarındaki çalışmalarımızda sürekli ekonomimiz üzerine oynadılar. Bunu hep birlikte yaşadık.  ABD politikaları hep kendi çıkarları üzerinedir. Zaten ABD Başkanı Trump’ta sık sık bunu gündeme getiriyor. ABD politikalarına ilişkin her daim ABD’li politikacılarının söylediklerine değil sahada yaptıkları uygulamalara bakmak lazım diye uyarıda bulunuyoruz. Dün hep bu şekilde oldu. Söyledikleri başka sahada uyguladıkları çok başkadır. ABD politikalarına asla güven olmaz.

Trump, Suriye meselesi üzerinden Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit ettikten sonra bu açıklamalarının ülke çıkarlarına ters olduğunu gördü ve yeni bir açıklama yaparak Türkiye’yi güçlü bir NATO müttefiki olarak tanımladı. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Türkiye’siz Ortadoğu’da hiçbir adım atılamaz. Zira Türkiye yıllardır bu bölgede hakimiyet kurmuş bölgenin dinamiklerini çok iyi analiz edebilen bir ülkedir. ABD bu gerçeğin er ya da geç farkına varacaktır. Şu an bu gerçekle de karşılaştığını görmekteyiz. Bu konuda son olarak şunu açıkça belirtelim, Trump, Türkiye politikaları üzerine kendi açıklamalarına ters düşecek beyanlarda bulunmayı sürekli yapacaktır. Zira Türkiye tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.