Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ASKON’da Kanada’da yatırım imkânları semineri

ASKON’da Kanada’da yatırım imkânları semineri

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi tarafından “Kanada’da yatırım imkanları” konulu bilgilendirme semineri düzenledi, ASKON İzmir Şubesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe World17 Ceo’su Adam Evren Garipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

  • Ege Postası
  • 11.10.2019 - 12:43

Açılış konuşmasını yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; Üyelerimize yönelik bir çok çalışma yapıyoruz yaptığımız çalışmaların özü üye firmalarımızın iş dünyası arenasında daha etkin rol almalarını sağlamak bu bağlamda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli iş gezileri düzenleyip üyelerimizin gittiğimiz şehir ve ülkelerde iş yapma kapasitelerini kendi içlerinde değerlendirmelerini sağlamak, bugün burada Kanada’ya gitmeden ülkenin potansiyelini ve iş imkanlarını Sayın Garipoğlu’ndan dinleyeceğiz kendilerine katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Seminerde konuşan World17 Ceo’su Adam Evren Garipoğlu bilgi birikimlerini katılımcılara aktardı. İş kurmak, yatırım yapmak isteyen işadamları ve yatırımcılara yönelik konuşmasında, Kanada’da gelişen ve eksik olan iş kolları, hangi tür yatırımların yapılması gerektiği konusunda bilgiler veren Garipoğlu, eksik olan inşaat, mobilya ve enerji sektörünün girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu, yatırımların nasıl yapılması gerektiğini, yaşanacak zorlukların nasıl en aza indirgenmesi gerektiğini aktardı.

Garipoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Öncelikle yurtdışından Kanada’ya gelmek isteyen şirketlere birleşik bir irtibat ofisi sağlıyoruz. Bu ne deme? Yurtdışına açılmak isteyen şirketler, deneme yanılma dediğimiz standart usullerle çalıştıklarında genellikle bir bilinmeze doğru yelken açarlar. Biz, ‘soft-landing’ dediğimiz sistemle, çalıştığımız şirketlere bir irtibat ofisi kurup; pazarlama araştırmaları, risk ve gelişim analizi, medya-tanıtım ve insan kaynakları gibi ihtiyaçlarını karşılayarak yeni girişimlerinde daha başarılı olmalarına destek oluyoruz. Verdiğimiz bu desteği daha kapsamlı hale getirmek içinse, buradaki çalışanlarımızı, örneğin Türkiye’ye gönderip söz konusu iş hakkında eğitim aldırıyoruz. Böylelikle Kanada pazarına açılmak isteyen kurum buraya geldiğinde ne ile karşılaşacağını çok daha net görebiliyor. İkinci olarak, Kanada’da bayilik açmak isteyen kuruluşlarla buradaki namzetler arasında bir köprü kuruyoruz. Uygun koşulların oluşması durumunda ise World17 olarak biz aday oluyoruz. Üçüncü hizmetimiz, Kanada’da yatırım yapmak isteyen fakat alanını henüz belirlememiş yatırımcılarla bir iş fikri olan ve yatırımcı desteğine ihtiyaç duyan kişiler arasında bağlantı noktası olmak. Dördüncü hizmet alanımız, Kanada’dan Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenlere destek olmak.”

"ÜRÜNLERİMİZ TÜRK MARKASI ALTINDA SATMALIYIZ"

"Bizim asıl amacımız Türkiye'nin ve Türkiye markalarının yurtdışında markalaşması. Şu anda en güzel başardığımız şey bu" diyen Garipoğlu, "Türk markaları gerekli ilgiyi çok görmeseler de bunun tamamen markalaşmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Londra'da sağlık turizmi ve giyim piyasasında bir açık var. Sanırım çok satamıyoruz. Türk markası altında ürettiğimizi satmaya başlamamız lazım" dedi.

Türkiyeli şirketlerin yurtdışında markalaşması içim büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Garipoğlu, "Şu an da Türkiye'den yurtdışına açılmak isteyen yatırımcı ve şirketlerimizin Kanada'ya özellikle Toronto'ya yumuşak iniş yapmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başka bir anlamda Türkiye ve Türkiyeli şirketlerin yurtdışında markalaşmasını sağlıyoruz" diye kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.