Dolar 32,4908
%-0.15
Euro 34,9264
%0.28
Altın 2.436,000
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşık Veysel ölüm yıl dönümünde konserle anılıyor

Aşık Veysel ölüm yıl dönümünde konserle anılıyor

Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği, büyük ozanı ölümünün 45'inci yılında konserle anacak. 14 Mart'ta Radyo Egepostası'nda Pınar Aydemir Aşk ile programına konuk olacak dernek üyeleri, 21 Mart'ta da Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacak, Veysel'i eserleriyle anacak, anlatacak. Aşık Veysel Derneği Radyo Egepostası'na konuk oluyor

  • Ege Postası
  • 13.03.2018 - 09:00

EGEPOSTASI - "Güzelliğin On Para Etmez", "Kara Toprak", "Beni Hor Görme Gardaşım" gibi eserleriyle gönüllerde taht kuran halk ozanı Aşık Veysel’in mirasını gelecek nesillere aktarmaya çalışan Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği 'uzun ince bir yol'a çıktı. Üye ve şube sayısını artırmaya çalışan dernek, bu yıl Veysel'i ölümünün 45. yıldönümünde, Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde bir konserle ve eserleriyle ancak.  

Sivas’ta doğup önce Türkiye’nin ardından dünyanın tanıdığı 200’e yakın şiirinde aşktan, sevgiden, saygıdan, merhametten, alçak gönüllülükten, birlik ve beraberlikten söz eden, bunları nasihat eder gibi dizelerine döken Aşık Veysel Şatıroğlu'nu şimdiki nesle hatırlatıp, gelecek nesle de doğru bir şekilde tanıtmayı amaçlayan dernek önce 14 Mart çarşamba gecesi saat 21.00'de Radyo Egepostası'na konuk olacak. Dernek üyeleri, Pınar Aydemir 'Aşk ile' programında ünlü ozanın eserlerini çalıp söyleyecek, Veysel'i anacak, anlatacak. Dernek 16 Mart'ta 10.30'da Karşıyaka Kız Meslek Lisesi'nde söyleşi ve mini dinleti sunacak. Dernek, Veysel'in ölüm yıldönümü olan 21 Mart'ta da Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde izleyici karşısına çıkacak. Konserde Dernek Başkanı Adalet Özkan, Yar. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Emel Barutçu, TRT sanatçısı Muazzez Özacar, Öğretim Görevlisi Hüseyin Koçak, dernek solisti Necdet Kurt, Naci Şirin, Hülya Ergöl, Kürşat Erkuvan, Elif Bahşi, Aşık Veysel Okulu Korosu sahne alacak. 

"Mühür gözlüm", "Şu sızma bir düzen ver" gibi eserleriyle bilinen Aşık Ali İzzet Özkan'ın torunu olan, Aşık Veysel'i yakından yanıma fırsatı da bulan Dernek Başkanı Adalet Özkan, "Amacımız Ege'de bütün illeri, ilçeleri tek tek gezip Aşık Veysel söyleşileri yapmak, konserler vermek istiyoruz. Uzun ince bir yola çıktık. Derneğimiz 2011'de kuruldu. 300'ün üzerinde üyemiz var. Bu yıl 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Diğer illerde, ilçelerde şubeler açmak istiyoruz. Federasyona, konfederasyona kadar ulaşmak istiyoruz. Anadolu kültürünü Aşık Veysel özünden anlatmayı amaçlıyoruz. Aşık Veysel, görenlerden daha güzel gördü, yaşadı, anlattı. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Onu bütün dünya kabul etti" dedi. 

Aşık Veysel ile ilgili bir anısını anlatan Özkan, "Aşıklık ruhu bizde de var. İlkokul öğrencisiydim. Susamıştım. Aşık Veysel'in bahçesine gittim. Veysel amca susadım dedim. Elimden tuttu, bastonunu aldı, beni bahçesinin en üst köşesinde kaynak suyun başına götürdü. Dizlerimi o görmediği iki taşın üzerine dayayıp eğilerek içmemi söyledi. Bunu hiç unutamam" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.