Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşık Mahzuni'de final heyecanı

Aşık Mahzuni'de final heyecanı

Narlıdere Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması’nın finalistleri belli oldu.  9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın kazananı belli oldu

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 12:29

Narlıdere'de düzenlenen 9. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'na katılan 72 eser arasında yapılan ön eleme sonucu finale kalma hakkı kazanan 10 eser Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen final yarışmasında jürinin karşısına çıktı.

9. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının finali, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Finale kalan 10 eser Aşık Mahzuni beste yarışmasında dereceye girmek için jürinin beğenisine sunuldu. Finale Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri ve Narlıdereliler katıldı. 9. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının jüri üyeleri Sanatçı Sabahat Akkiraz, Sanatçı Erdal Erzincan, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen ve Öğretim Görevlisi Erdal Güral, Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Dr. Zeynel Demir,  Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Selahattin Özel, Narlıdere Alevi Bektaşi Dernek Başkanı Mustafa Aslan, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Akdağ, Narlıdere Tahtacılar Derneği temsilcisi Merih Ünsal finale kalan 10 eseri Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nu dolduran Narlıdereli türkü severlerle birlikte dinleyerek değerlendirdiler.

Kazananlar açıklanmadan hemen önce ise Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan Aşık Mahzuni’nin eserlerinden oluşan mini bir konser ile yarışma finalini izlemek için Narlıdere AKM’ye gelen Narlıderelilere bir türkü ziyafeti yaşattı. Mini konserin ardından jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Kemal Muşdağı mansiyon dalında en iyi bağlama, Hasan Karar mansiyon dalında en iyi vokal ödülünü aldı. Üçüncülük ödülü "Gitme" adlı eseri ile Ayhan Korkmaz, ikincilik ödülü "Madımak" eseri ile Kemal Muşdağı ve birincilik ödülü "Firdevsi Ala'da bir yanal elma" adlı eseriyle Hasan Karar'ın oldu.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur finalde yaptığı konuşmada "Aşık Mahzuni Beste yarışması sadece bir yarışma değil Mahzuni' düşünce ve felsefesini yaşatacak yeni neferler kazandırma mücadelesidir. Mahzuni gibi Anadolu’nun sesini milyonlara ulaştırma mücadelesidir. Ben bugün kazanan arkadaşlarımızı ve katılan tüm yarışmacıları kutluyorum. Hepsi Aşık Mahzuni’yi gelecek kuşaklara aktarmada çok önemli bir görev yapıyorlar. Aşık Mahzuni Beste Yarışması'nın yapılmasında emeği geçen herkese, jüri üyelerimize, akademisyenlerimize, yarışmacılarımıza ve salonu doldurarak bizlere destek veren sevgili Narlıderelilere teşekkür ediyorum" dedi.  Başkan Batur’un konuşmasından sonra sıra 9. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması kazananlarına ödüllerini vermeye geldi. Ödülleri Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Sanatçı Sabahat Akkiraz, Sanatçı Erdal Erzincan, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Selahattin Özel verdi. Başkan Batur ayrıca tüm jüri üyelerine 9. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.