Dolar 32,5706
%0.07
Euro 34,8842
%0.05
Altın 2.439,360
%0.38
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Artiz Mektebi’ kahkahaya boğdu

‘Artiz Mektebi’ kahkahaya boğdu

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alan Delphı Tiyatro Topluluğu, Müjdat Gezen’in ‘Artiz Mektebi’ isimli oyunu ile izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşattı. Oyun ayakta alkışlandı

  • Ege Postası
  • 08.11.2016 - 10:41

Gaziemir Belediyesi Kasım Ayı etkinlikleri kapsamında Gaziemir Atatürk Kültür Merkez’inde ‘Artiz Mektebi’ isimli oyun seyirciyle buluştu. Delphı Tiyatro Topluluğu oyuncularının sahneye koyduğu “Artiz Mektebi” adlı oyun Gaziemirlileri gülmekten kırdı geçirdi. Müjdat Gezen’in kaleme aldığı oyun bir konservatuarda okuyan öğrencilerin başından geçenleri ve öğretmen ile öğrenciler arasında yaşananları konu ediniyor. Güldürü tarzındaki oyun günümüz Türkiye'sinin koşullarını da eleştirel dille ele alıyor.

Okul öğrencilerinin batı hayranı müdürlerine karşı isyanları ve verdikleri komik savaşları, birbirini seven Ali ve Nesrin isimli iki gencin paraya karşı verdikleri mücadeleleri, yıllar sonra aynı okulda karşılaşan iki öğretmenin yıllara dayanan müthiş aşklarının tiyatro sahnesinde canlandırıldığı komedi tarzı oyun, Yüksek Öğrenim Kurumu, atanamayan öğretmenler, eğitim sistemi, yumurta atan- pankart açan öğrencilere karşı sergilenen tutum, özgürlüklerin kısıtlanması, batı kültürüne özenti gibi konulara göndermelerde bulunuyor.

Tamamı amatör oyunculardan oluşan Delphı Tiyatro Topluluğu, Merter Tuğsaş Yaraş yönetiminde sahneledikleri performanslarıyla profesyonelleri aratmadı. Seyirciyi kahkahaya boğan oyun ayakta alkışlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.