Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan: Sendika işçiyi eyleme sürüklüyor

Arslan: Sendika işçiyi eyleme sürüklüyor

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube’de örgütlü Belediye Kafesan işçilerinin, toplu iş sözleşmelerinden doğan haklarını alamadıkları gerekçesiyle yaptığı eylemin ardından açıklama yaptı. Başkan Arslan'dan Kafesan ile ilgili açıklama

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 13:29

İZMİR –“Fark” alacakları için konuyu yargıya taşıdıklarını ancak davayı kazanmalarına rağmen alacaklarının hala verilmediğini dile getiren işçiler, alacakları ödeninceye kadar farklı zamanlarda eylem yapacaklarını duyururken, Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Başkan Arslan 700 işçiye ödeme yapabilmek için yasa ve kurallar çerçevesinde, arayış içinde olduklarını belirtti, ancak sendikanın  kendi bildikleri doğrultusunda ve iç çekişmelerle işçiyi eyleme sürüklemeye çalıştığını savundu. İşte Arslan’ın açıklaması:

Çiğli Belediyesi önünde alacak eylemi

“2014 yılı ikinci altı ayında Çiğli Belediyesi Kafesan şirketinin yasal zorunluluklar nedeniyle yeniden ihaleye girememesi sonucu, yine belediyemizin başka bir şirketi olan Çibel Ltd. ve Turkuaz şirketi ihaleye girmiş ve ihaleyi kazanmıştır.  Kafesan şirketinin çalışanları da Çibel Şirketi ve Turkuaz’ın alt taşeronu olan yine Çibel Şirketi bünyesinde çalışmaya başlamışlardır. Ancak işçilerimizin bağlı olduğu Disk Genel İş Sendikası 5 No’lu Şubesi, hizmet süresi biten Kafesan şirketine, hizmet süresi dolup işin bitmesine rağmen 6 ay ileriye dönük sözleşme yapmış ve sendikal sözleşme ile Çibel’den hak talep etmiştir. Bu taleplerini de birkaç işçinin açtığı ikişer aylık bir mahkeme ile sunmuşlardır. Mahkeme bu birkaç kişinin başvurusunu haklı görmüş ve Çiğli Belediyesi’ne dava sonucunu iletmiştir.

Ancak Genel İş sendikası birkaç kişinin kazandığı dava ile bağlantılı olarak, 700 işçinin de 2014 yılından kaynaklı hak mağduriyetinin giderilmesini istemekte ve belediyenin tüm işçilere ödeme yapılmasını talep etmektedir. Ancak yine Disk’in iki temsilci adına açmış olduğu 6 ayın tümüne ilişkin davası halen sürmekte olup, bu davaların sonucu Yargıtay denetiminden geçtikten sonra emsal niteliği taşıması durumunda çözüm üretilmesi daha kolay olacaktır. Kısacası 700 işçiye ödeme yapılabilmesi için belediyemiz yasa ve kurallar çerçevesinde arayış içindedir. Birkaç kişinin açtığı dava ile tüm işçiye bu ödemelerin yapılabilmesinin mümkün olmadığı Genel İş Sendikası yetkililerine iletilmiştir.

Ancak 700 işçiye ödeme yapılabilmesi için belediyemizin çalışma olduğu sendika yetkililerine iletmiştir. Ancak sendika yetkilileri kendi bildikleri doğrultuda ve iç çekişmeleri çerçevesinde işçileri eyleme sürüklemeye çalışmışlardır. Ancak işçilerimizin 40  - 50 tanesi bunlara uymuş geriye kalan 650’ye yakın işçi arkadaşımız belediye başkanlarına güvendiklerini beyan ederek bu eyleme katılmamışlardır.

Çünkü belediye işçilerimizin belediyemizden ikramiyeler, mesailer, sosyal ödemeler ve maaşlarla ilgili hiçbir alacaklar yoktur.  Hatta 2014 yılında yasal zorunluluklardan kaynaklanan bu mağduriyetlerin giderilmesi için de gayret ve çalışmalar içindeyiz. Belediye başkanı olarak ben ve ekibim görevine geldiğimizden bu yana işçilerin ve tüm çalışanların hiçbir mağduriyet yaşamamaları için tüm gayretimiz ile çalışmaktayız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.