Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan'dan flaş üs çağrısı: Çiğli'den taşınsın!

Arslan'dan flaş üs çağrısı: Çiğli'den taşınsın!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, darbe girişiminde FETÖ üyesi askerler için kilit rol oynayan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı ile ilgili flaş bir öneride bulundu. Darbe girişiminde en önemli merkezlerdendi

  • Ege Postası
  • 28.09.2016 - 11:35

EGE POSTASI - Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ üyesi askerlerin en önemli merkezlerinden olan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın Çiğli'den taşınmasını talep etti.

ÜS ÇİĞLİ'DEN TAŞINSIN!

Çiğli'nin darbe girişiminde kilit rol oynayan askeri bir üsle anılmaması gerektiğini ifade eden Arslan, " Bu üs Çiğli'den taşınmalı. Eğitimler başka bir yerde de yapılabilir. Çiğli denize kıyısı olan bir ilçe...Böyle bir ilçede büyük bir alanın askeri üsle kapalı olması yararlı değil. Harmandalı'da plan tadilatı yapmak istiyoruz o bölgeyle ilgili 5 binlik ve binlik planlamaları hazırlamak istyoruz ama önümüze bir engel çıkıyor. Hava üssünde uçaklara engel olacak mı olmayacak m? Kodlarının belediyemize verilmesini bekliyoruz 1 yıldır. Biz plan hazırlıklarımızı yaptık ama 1 yıldır bekliyoruz. Milli Savunma Bakanlığı'na da gidildi ama çözülemedi. Askeri bölgelerin şehir dışına çıkarılması konusu bizi de heyecanlandırıyor. Başbakan İzmir'de aday olduğuda "Çiğli havaüssünü kaldıracağız, 2. Bölge için sivi havalimanı yapacağız" demişti. Başbakanımız verdiği sözü tutsun. Bu proje bölgeyi rahatlatacaktır. Takdir devletindir. Yöneticilerimizindir" dedi.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı 1950'li yıllarda inşaa edilmişti. 1987'de sivil uçuşlar Adnan Menderes Havalimanı'na kaydırıldıktan sonra askeri üs olarak kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.