Dolar 32,5168
%-0.09
Euro 34,8211
%-0.13
Altın 2.429,770
%-0.01
Bist-100 9.714,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan: Buca AK Parti Belediyeciliğine yabancı değil

Arslan: Buca AK Parti Belediyeciliğine yabancı değil

AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Arslan, Radyo Ege Postası ve TV35’in ortak yayınında Refik Pak’ın sorularını yanıtladı. Arslan programda Buca’nın AK Parti belediyeciliğine yabancı olmadığını belirterek projelerinden bahsetti. AK Partili Arslan projelerini anlattı

  • Ege Postası
  • 12.12.2018 - 17:34

HAZIRLAYAN: MELTEM SUAT/EGEPOSTASI- AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Arslan, Seçime Doğru programında projelerini anlatarak, Buca’nın İzmir’in en iyi ilçesi olması gerektiğini belirtti. Arslan programa kendisini tanıtarak ‘’2009-2014 dönemimde ben belediyede meclis üyesiydim. 5 yıl meclis üyeliği yaptım. Son 3,5 yıldır AK Parti Grup Başkan Vekilliği yaptım. Buca siyasetinde yeni değilim ama tabi ilçe başkanlığında daha fazla tanınma oldu dedi.

‘’Buca’nın en önemli sorunu ulaşım’’

Buca’nın içinde yaşayan biri olarak herkes gibi benim de gördüğüm sorunlar var. Buca’nın en acil ve önemli sorunu trafik ve ulaşım. Bu sorunun acil bir eylem bir planıyla çözülmesi gerekiyor. Özellikle Menderes Caddesine alternatif yollar yapılarak çözülmesi gereken bir sorun. Bu trafik sorunuyla beraber ulaşımda büyük bir sorun. Ulaşımın en büyük çözümü Buca Metrosu’nun yapılması, bir an önce hayata geçirilmesi ve çok kısa sürede yapılır hale gelmesi gerekiyor. Buca Metrosu yapılmaya başlandığında da biz Hatay’daki gibi 8 sene 9 sene yapılan bir metro değil, 1-1,5 yıl gibi makul bir sürede başlanıp bitirilmesi gerekiyor. Ulaşım sorununun yüzde 50’sini metroyla çözmüş oluruz.

Programın Satırbaşları:

Ben bir Bucalıyım. 26 yıldır Buca’da yaşıyorum. Çocuklarım Buca’da doğdur burada büyüdü. Biz ilçe başkanlığı dönemimizde Buca’ya ne katabiliriz, hükümet eliyle neler getirebiliri? Dedik ve işe oradan başladık. Yine bu trafik sorununa katkı sağlamak amacıyla Yıldız ve Buca Koop Mahallesi dediğimiz noktalarda bir projemiz vardı. Bu projeyi hemen devreye soktuk ve şu an projemiz bitmek üzere. Bunun yanı sıra Otokentin oradan otobana bağlanamıyordunuz. Bu yol yapıldı ve Kurban Bayram’ından 3 gün önce hayata geçti. Bu projenin ikinci bölümü aynı mahallelerden tam bir yonca olacak şekilde maliyeti 12,5 milyon lira olan bir proje başladı. Ve Buca Koop tarafı bu ayın sonunda bitecek ve hizmete girecek. Mart ayında da öbür ayağı bitmiş olacak ve Buca Koop trafiğini rahatlatacak.

‘’Gençler Bizim Geleceğimiz’’

Gençler bizim geleceğimiz. Buca’daki gençlerin okul eksiğini tespit ettik ve gerek il milli eğitim müdürlüğümüz gerek ilçe milli eğitim müdürlüğümüz milletvekillerimizin destekleriyle Buca’da 37 okul yapıldı. 9 tanesinin temeli atıldı. Yeni eğitim öğretim yılında hizmet verecekler. Bunun dışında 7 okulun arsası temizlendi ve ihaleye çıkılacak hale geldi. Geri kalanlarının da 2019’da temeli atılacak. Bu okullar hizmete girdikten sonra Buca’da 140 okul hizmet veriyor olacak. Bu okulların dışında bir gençlik merkezi projemiz vardı. Bu proje yapıldı ve açılışına son Başbakanımız Binali Yıldırım katıldı. Gençler şu an orayı kullanıyor. Bunun dışında Buca’da gençlere yönelik bir spor salonu eksikliğimiz var bunu da projelerimizle gidereceğiz. 

‘’Buca’ya yeni bir hastane gerekiyor’’

Buca’nın diğer bir sorunu da hastanesinin yetersiz olması. Seyfi Demirsoy Hastanesi 1953 yılında yapılmış. Buraya günde 5000 hasta geliyor. Fiziki olarak gelişimini tamamlamış. Tabi birde Tınaztepe’de bir şehir hastanesi projemiz var. Ama burasının gecikme ihtimaline karşı acil olarak yeni bir proje yapmalıyız. Şehir merkezinde 130 bin metrekare bir alanımız var burada bir hastane yapabiliriz. Demokrasi Üniversitesiyle basına dayalı bir proje yaptık bu yapacağımız hastaneyle o üniversitenin değerli hocaları gelip ameliyat yapacaklar. Bu hastane en azından 5-10 yıl ihtiyacı gidermiş olacak ve o süreçte de şehir hastanesi yapılmış ve bitmiş olacak. Hem eğitim hem de gençlerin spor noktasında 24 aydır bu projelerle uğraştık.

‘’Buca’ya Hükümet Konağı Gerek’’

Buca 54 ilden daha kalabalık nüfusu olan bir ilçe ve bu ilçenin bir kaymakamlığı bir hükümet konağı yok. Böyle olunca kurumların birçoğu başka yerlerde hizmet veriyor. Bizim gönlümüzde 4-5 katlı otoparkı olan vatandaşımızın rahat hizmet alabileceği bir yer yapmak var. Bunu İçişleri Bakanlığımıza ilettik ve onlarda olumlu yaklaştılar. En kısa zamanda onun da temelini atacağız. Bu da gerçekleştiği zaman 24 aylık ilçe başkanlığı dönemimizde sağlık, eğitim noktasında ve genel problemler noktasında benim dönemimde yaptığım takip ettiğim şeylerdi ve toplam maliyeti 50-60 milyon tutan projeler. Ve biz bunu 24 ayda başlatmış olduk bunların arkası gelecek.

‘’Siyaset Sokakta Yapılır’’

Teşkilat anlamında ise mahalle temsilcilikleri açtık. Buralarda üye kayıtları yapıldı, kadınlarımız kermes düzenledi. Sürekli vatandaşlarımızla diyalog halindeydik. Bunu da şundan dolayı yaptık: Bana göre siyaset sokakta ve mahallede yapılır. Buca gibi büyük ölçekli bir ilçede sokağa inmemiz gerekiyor. Bundan dolayı temsilcilikler açtık. Bunlar ilçe başkanlığı gibi hizmet veriyor. Bunun dışında bir iletişim hattı kurduk. Vatandaşla iletişimizi daha etkin ve hızlı hale getirdik. Buca’da 24 ayda farklı bir ilçe başkanlığı ortaya koymaya çalıştık.

‘’Buca AK Parti Belediyeciliğine Yabancı Değil’’

Buca 2004-2009 yılları arasında Cemil Başkanımızın döneminde AK Parti Belediyeciliğini yaşamış bir ilçe. Birçok ciddi proje bu dönemde hayata geçirildi. Biz 2009 yılından sonra Buca’da belediyecilik hizmetlerinde çok geri kaldık. Trafik sorunun ciddi bir problem haline gelmesi 10 yıldır trafiği rahatlatma adına bir şey yapılmamasından dolayıdır. Buca Metrosunun 10 yıl önce yapılması ve şu an çalışıyor olması gerekiyordu. Bu ilçenin günlük sorunlarla uğraşan bir ilçe değil her anlamda İzmir’in en iyi ilçesi olmak zorunda.

‘’Cezaevini Kaldıracağız’’

Buca’da şu olmaması lazım: Hal yapacağız Buca’ya yapalım, hipodrom yapacağız Buca’ya yapalım Cezaevi yapacağız Buca’ya yapalım. Bir kere o cezaevinin oradan kalkması lazım. Buca çok önemli bir ilçe. Bunların hepsinin bir plan program olması lazım. İlçemizde 63 bin öğrenci var, bir üniversitemiz var. Buca ekonomisi açısından bu çok önemli bir şey. Bunları plan programsız yapılmaması gerekiyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.