Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arkeopark projesi onaylandı

Arkeopark projesi onaylandı

Basmane’nin en önemli tarihi değerlerinden Altınpark’ta tamamlanan kazı çalışmalarının ardından bölge, ‘Altınpark Arkeolojik Alanında Çevre Düzenleme Ve Koruyucu Üst Örtü Projesi’ ile yeni bir döneme giriyor.

  • Ege Postası
  • 23.06.2013 - 11:17
İZMİR - 2 bin yıl önce şehrin kuzeye ve doğuya açılan kapılarının bulunduğu alan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın uygulamaya koyduğu proje ile İzmirlilere ve turistlere açılacak. Altınpark kazılarında ortaya çıkan toprak harçlı moloz taş duvarlardan oluşan Roma ve Bizans dönemi yapı kalıntıları, Arkeopark ile korunacak. 5 bin 300 metrekarelik alanda hazırlanan proje tamamlandığında arkeolojik kalıntılar kapalı ve yarı açık sergileme alanlarında rahatça gezilebilecek. Arkeopark çevrenin tarihi dokusuyla bütünleşecek.

Başkan Hakan Tartan Altınpark’ın bir harikulade bir güzellik olacağını belirterek şöyle konuştu: “Neden her zaman ‘önce insan’ dediğimiz, neden ‘ekonomik yerel yönetim’ anlayışında ısrar ettiğimiz, artık herkes tarafından anlaşılmaya başladı. Basmane sadece İzmir için değil, Türkiye ve dünya için önemli bir bölge. Burada yatan tarih, köklerini arayan insanları, tarih ve arkeoloji tutkunlarını, bilim adamlarını İzmir’in merkezine getirecek. Arkeopark gerçek anlamda modern bir düzenlemeyi kentin merkezinde yaşatacak. Üstü camla kaplanırken altta tarihi kalıntılar görülecek. Dahası da var. Altınpark’ta Arkeopark’la birlikte çevrede de önemli gelişmeler olacak. Altınpark’ın hemen yan sokağı yine bizim projemizle düzenleniyor, karşısında restore ettiğimiz Sarmaşıklı Ev var ve müze olarak insanları karşılayacak. Bir arka sokağı Kadın Müzesi. Basmane’nin çehresi tamamen değişiyor. Burada sadece tarihi ayağa kaldırmıyoruz. Kente ekonomik katkısı da çok büyük olacak. Bölge insanı, esnaf rahatlayacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.