Dolar 32,4723
%0.19
Euro 34,5572
%0.18
Altın 2.474,870
%-0.33
Bist-100 9.531,00
%-1.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aracısız 'Halk Sebze' marketleri gelecek hafta açılıyor

Aracısız 'Halk Sebze' marketleri gelecek hafta açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fiyatlara ayar çekeceğiz” sözleri sonrası belediyelerin kuracağı ‘tanzim market’ler için ilk adım atılıyor. Hazine Bakanı Berat Albayrak, fırsatçılara izin verilmeyeceğini söyledi. Albayrak “Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetine vatandaşlarımıza sunacağımız adımları gelecek haftaya görmeye başlayacağız” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 08.02.2019 - 06:40

Hazine Bakanlığı, Türkiye’nin yatırımcı tabanını daha da genişletmek için Uzak Doğu, Asya, Japonya ve Çin gibi birçok pazardan kaynak, para birimi ve maliyet çeşitliliğini artırdığını bildirdi. Ayrıca Hazine Bakanlığı sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş fiyat artışını önlemek için yeni tedbirler ortaya koyduklarını açıkladı. Bakanlık, bu konuda fırsatçılık yapanlarla ilgili çok ağır yaptırımların uygulanacağını da belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre “Tüm yaşanan süreçlerde fırsatçılıkla hareket eden birilerine, milletimizin cebindeki parasını pul etmesine, sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz. Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetine vatandaşlarımıza sunacağımız adımları önümüzdeki haftaya görmeye başlayacağız” denildi. Tarladan direkt olarak aracısız sofraya aktaracaklarını ifade eden bakanlık, profesyonel bir dönüşüm sürecinin başlayacağını bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu hafta seracılıkla ilgili yeni yatırım ve dönüşüm süreciyle alakalı bir anons yapılacağını anlatarak şunları kaydetti: “Yüksek kapasite ve verimlilik sağlayacak bir paketi Ziraat Bankası Antalya’da açıklayacak. Nisan, mayıstan itibaren iklim koşullarıyla hızlı yatırıma geçilebilecek bir alan. Müthiş bir dönüşümü çok hızlı bir sürede başlatacağız. Tarımsal üretimi artırabilmek ve özellikle kış aylarında oluşan fiyat artışlarının önüne geçebilmek amacıyla. Çünkü biz ağırlıklı kış aylarında bu manipülasyonları görüyoruz. Türkiye’de binde 8 etkilenmiş. Birileri kıyameti koparıyor. Bu tip olayların da önüne geçebilmek amacıyla güçlü bir plan ve program içerisinde destekleyecek bu paketi açıklayacağız.” 

ZİRAAT’TEN DÜŞÜK FAİZLE SERA KREDİSİ

Düşük faizli, Hazine tarafından sübvanse edilecek bu kredilerin hızlıca dönüşüm gerçekleştireceklerini ifade eden bakanlık açıklamasını şöyle sürdürdü: “Seraların yapımı, yenilenmesi, bu kredilerin altyapısını bugün açıklanacak. Ülkemizde jeotermal su kaynaklarının bulunduğu yerlerde organize bölgeler oluşturulacak. Yatırımcıların bu bölgelerde kuracağı seraların finansmanında bu kredilerle çok daha hızlı bir geri dönüş alınacak.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.