Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AÖL cevapları ne zaman yayınlanacak'

AÖL cevapları ne zaman yayınlanacak'

Bugün gerçekleşen AÖL telafi sınavları sonrasında öğrenciler merakla AÖL sınavlarının soru ve cevaplarını araştırmaya başladı. AÖL sınavlarında yaşanan skandal sonrası gerçekleştirilen AÖL telafi sınavlarının soru ve cevapları yayınlandı m? İşte merak edilenler

  • Ege Postası
  • 21.04.2018 - 11:10

Gözler AÖL soru ve cevaplarında. AÖL sınavı teknik aksaklıklardan sonra ertelenmişti. Ertelenen Açık Lise sınavında ise öğrenciler büyük bir skandal ile karşılaştı. MEB telafi sınavı yapacağını duyurdu ve telafi sınavları bugün gerçekleşti. Şimdi birçok öğrenci AÖL soru ve cevaplarını merakla bekliyor.

AÖL SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK'

AÖL telafi sınavlarından çıkan öğrenciler doğru yanlış sayılarını tespit etmek için AÖL sınav soru ve cevaplarını araştırıyor. AÖL sınav soru ve cevapları henüz yayınlanmış değil, ancak sınav tarihinden birkaç gün sonra yayınlanması bekleniyor. Yani AÖL 2. dönem sınavlarının soru ve cevaplarının önümüzdeki hafta ortasına kadar yayınlanması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE NASIL KAYIT YAPTIRILIR

Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.

AÖL’DEN KAÇ PUANLA MEZUN OLUNUR'

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir.

Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.