Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne sütü ödülü!

Anne sütü ödülü!

İzmir'de, Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında anne sütü ve emzirmeyi destekleyen kuruluşlara ödül verildi.

  • Ege Postası
  • 27.06.2019 - 12:36

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yerinde değerlendirmeler ve ziyaretler sonucunda Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren beş şirket, anne sütü ve emzirme konusundaki uluslararası kriterleri işyerlerinde oluşturdukları için 'Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluş' unvanı ile ödül almaya hak kazandı. Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluş Ödül Töreni, Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde düzenlendi. Törene, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve eşi, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, Ege Serbest Bölge Müdürü M. Şenay Satoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı, Başkan Yardımcısı Dr. Neşe Zeren Nohutcu, kuruluşların temsilcileri ve diğer sağlık yöneticileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop yaptığı konuşmada, anne sütünün bebeğin; beslenme, büyüme, gelişim ve hastalıklardan korunması için ideal bir içeriğe sahip olduğunu, bu yönüyle birçok uluslararası ve ulusal kuruluşun ilk 6 ayda tek başına anne sütü verilmesini kabul ettiğini söyledi. Emzirmenin 2 yaşa ve ötesine dek sürdürülmesinin önemine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Öztop, "Kuruluşların çalışan annelerin emzirme ve anne sütü ile beslenme konularında desteklendiklerini, analık hakları ve çocuk haklarının savunulduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen yöneticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.Ödül töreninde konuşan Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, bu çalışmaların diğer kuruluşlara da örnek teşkil etmesini temenni ettiğini söyledi.

 

Konuşmaların ve sunumların ardından 'Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluş' unvanı alan kuruluşlara belgeleri takdim edildi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.