Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne-oğula otomobilde infaz

Anne-oğula otomobilde infaz

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 55 yaşındaki Emine Uysal ile oğlu 34 yaşındaki Harun Erdem, evlerinden çıkıp bindikleri otomobilin içinde tabancayla kurşunlanarak öldürüldü. Kimliği belirlenemeyen saldırgan kaçtı. İzmir'de dehşet: Anne-oğula otomobilde infaz

  • Ege Postası
  • 18.04.2016 - 11:39

Olay bugün saat 10.00 sıralarında Çiğli'deki 6847 Sokak numara 17 önünde meydana geldi. Eşinden boşanan Emine Uysal ve birlikte yaşadığı oğlu Harun Erdem, yan sokaktaki evlerinden çıkıp yürüyerek park halindeki 35 HJS 14 plakalı otomobillerinin yanına geldi. Anne ve oğlu otomobile biner binmez yanlarına gelen gri renkli bir araçtan kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabancayla 6 el ateş edildi. Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem vücutlarına isabet eden kurşunlarla kanlar içinde kaldı. Saldırgan gri renkli araçla olay yerinden kaçtı.

Silah sesini duyanların haber vermesiyle gelen sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobilin içinde bulunan anne ve oğlunun öldüğü anlaşıldı. Polis, anne ile oğlunu kimin öldürdüğünü belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.



Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem'in oturdukları eve yaklaşık bir yıl önce taşındıkları belirtildi. Elektrik işleri yapan Harun Erdem'in bir süre önce iş kazası geçirdiği ve kalçasının kırıldığı, bununla ilgili olarak işyerine tazminat davası açtığı, ancak henüz sonuçlanmadığı öğrenildi. Emine Uysal'ın ise çalışmadığı, bir aydır takı kursuna gittiği belirtildi. Mahalle sakinleri, 'kendi hallerinde, sakin insanlar' olarak bildikleri anne ile oğlunun öldürülmesine anlam veremediklerini söyledi. 

Zanlı M.Y.

ÇİFTE İNFAZDA ESKİ DAMAT ŞÜPHESİ 

Ev kadını Emine Uysal'ın kızı E.'nin, bir süre önce dava açıp eşi M.Y.'den boşandığı, bu süreçte kendisini bıçakla yaralayan eski eşinin tutuklandığı, yaklaşık 15 gün önce de cezaevinden firar ettiği, polisin de aileyi bu konuda dikkatli olmaları için uyardığı ortaya çıktı. Daha sonra ikinci evliliğini yapan E.'nin, boşanma davası sürerken annesi Emine Uysal ile birlikte, M.Y. tarafından tehdit edildiklerini belirterek şikayetçi oldukları, ancak son zamanlarda böyle bir başvurularının bulunmadığı öğrenildi. Polis, anne ile oğlunun tabancayla vurularak öldürülmesi olayının şüphelisi olarak M.Y.'yi aramaya başladı. Öldürülen Emine Uysal'ın kızı E. de ifadesine başvurulmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

ŞOK İÇİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI
Olay nedeniyle şok yaşayan ve zaman zaman gözyaşı döken Emine Uysal'ın komşusu Necla Ergenç, ailenin kendi hallerinde olduğunu belirtti. Silah sesleri üzerine evden çıktığını, ancak bir şey görmediğini söyleyen Ergenç, "Evde oturuyordum, birkaç el silah sesi duydum, dışarı çıktığımda sokakta bir şey görmedim. Daha sonra komşum seslendi ve Emine hanımla oğlunun vurulduğunu söyledi. Aile kendi halindeydi, kimseye zararları olmazdı. Evi aldıktan sonra içinde tadilat yaptılar. Oğlu köpeği gezdirirdi. İyi insanlardı. Emine hanım yaklaşık 1 aydır belediyenin açtığı kursa gidiyordu. Husumetli oldukları birinden hiç söz etmedi" diye konuştu.

CEZAEVİNDEN DAHA ÖNCE DE KAÇMIŞ

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 55 yaşındaki Emine Uysal ile oğlu 34 yaşındaki Harun Erdem, evlerinden çıkıp bindikleri otomobilin içinde tabancayla kurşunlanarak öldürülmesiyle ilgili aranan şüpheli M.Y.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Poliste ifadesine başvurulan Emine Uysal'ın kızı Ebru S.'nin, yaklaşık 1.5 yıl önce H.S. ile evlendiğini, eski kocası M.Y.'nin kendisini bıçakladıktan sonra 2007 yılında tutuklandığını, 2012 yılında cezaevinden kaçtığını, o dönem koruma talep ettiğini; ancak o dönem evinin adresini öğrendiğini, bu nedenle son kaçışında da yine evinin adresini öğrenebileceği düşüncesiyle şikayette bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Fethiye Açık Cezaevi'nde cezasını çeken M.Y.'nin, 2012 yılında izinli olarak çıktığı, daha sonra cezaevine dönmediği, bir süre sonra teslim olduğu bildirildi. M.Y.'nin yakalanması için polis alarma geçerken, Ebru S. ile kocası H.S.'nin bir süre polis korumasında tutulacağı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.