Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne kızın ölümüne neden olan sürücülere ceza

Anne kızın ölümüne neden olan sürücülere ceza

İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen yıl otobüs durağında bekleyen 58 yaşındaki Fatma Bulanık ile kızı 16 yaşındaki Yağmur Bulanık'a çarparak ölümlerine neden olan otomobillerin sürücüleri Raşit Özerdem ile Olcay Tok'un yargılandıkları dava sonuçlandı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 18:42

İZMİR - Mahkeme, tutuklu sanıklardan Olcay Tok'u 8 yıl 10 ay 20 gün, Raşit Özerdem'i ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, Özerdem'in yattığı süreyi de göz önüne alıp tahliye etti. Ölenin yakınları karar sonrası sinir krizi geçirip bayıldı. 


Kaza, geçen yıl 15 Haziran'da Güzelbahçe'de otobüs durağı önünde meydana geldi. İzmir'den Seferihisar yönüne giden 30 yaşındaki Raşit Özerdem, yönetimindeki 35 AN 9835 plakalı otomobille, önündeki 26 yaşındaki Olcay Tok'un kullandığı 35 BPV 58 plakalı otomobili geçmek isterken çarpıp direksiyon hakimiyetini yitirdi. Özerdem'in otomobili daha sonra otobüs durağına daldı ve burada bekleyen 4 çocuk annesi Fatma Bulanık ile Seferihisar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi kızı Yağmur Bulanık'a çarptı.

Kazada Fatma Bulanık ve kızı Yağmur Bulanık hayatını kaybetti. Kazada hafif yaralanan, aynı yerde çalışan iki sürücünün birbiriyle yarıştığı öne sürüldü. Sürücülerden Olcay Tok'un 1.67 promil alkollü olduğu tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Özdemir ve Tok tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, Raşit Özerdem ile Olcay Tok hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.



İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar Olcay Tok, Raşit Özdemir ile avukatları Ufuk Mansuroğlu ve Yıldırım Kandemir ile eşi ve kızını kaybeden Hüseyin Bulanık, çocukları Hasret Bulanık, Zehra Bulanık, Dilek Bulanık ve avukatları Enis Dinçeroğlu katıldı. Mahkeme heyeti, Adli Tıp'tan gelen rapora göre de Olcay Tok'un 'asli', Raşit Özdemir'in ise 'tali' kusurlu olduğunu belirtti. 

Sanık Olcay Tok'un avukatı Ufuk Mansuroğlu müvekkilinin 'bilinçli taksirle cezalandırılmasını' talep etti. 

Sanık Raşit Özerdem'in avukatı Yıldırım Kandemir de "Cezaevinde bulunan müvekkilimin yeni doğan bebeği vefat etti. Kendisi de acı ve ızdırap çekiyor. Bu nedenle tahliyesine karar verilsin" diye konuştu.

Ölenlerin aile avukatı Enis Dinçeroğlu ise “Müvekkilim Yağmur Bulanık, bilim alanında TÜBİTAK ödülü kazanmış başarılı bir öğrenciydi. Annesiyle birlikte, varoş aleminin sonucuna meze oldular. Sanıklar en ağır şekilde cezalandırılsın" dedi. 

Bekir Yurtseven başkanlığındaki mahkeme heyeti sanık Olcay Tok'u bilinçli taksirden 8 yıl 10 ay 20 gün, Raşit Özdemir'i ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına ve ehliyetlerinin de 2 yıl süre ile alınmalarına karar verdi. Hakim, sanık Özdemir'in yattığı süreyi de göz önüne alıp tahliye etti. Karar sonrası ölen anne ve kızın yakınları sinir krizi geçirdi, bayılan bir kişi 112 Ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. Avukat Enis Dinçeroğlu, sanıkların 'olası kasıtla' değil, 'bilinçli taksirle' cezalandırıldıklarını, verilen cezaların iki cana karşı az olduğunu belirtti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.