Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne-kız sergisi Galeri A'da

Anne-kız sergisi Galeri A'da

İzmir'deki Galeri A Güncel Sanat Merkezi, Zeynep Atik Miniscalco ile kızı Elifcan Kaner'in 'Duygular ve Foça' adlı anne-kız resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2019 - 08:53

Çok sayıda karma sergiye katılan, 2018 yılında Floransa'da ilk kişisel sergisini açan Elifcan Kaner'in ikinci kişisel sergisiyle, Hindistan'da Uluslararasi Shankars Çocuk Resim Yarışması, 1970 Deauville Uluslararasi Resim Yarışması Kompozisyon Ödülü 1980 Turgut Pura Yarışması Imesco AS Özel Ödülü, İzmirli Kadın Ressamlar Sergisi'nde mansiyon, 2014 yılında Döküm ve Sanat Başarı Ödülü kazanan, çok sayıda karma ve kişisel sergi açan annesi Zeynep Atik Miniscalco'nın eserleri, sergi açılışına katılan sanatçı ve sanatseverlerin beğenisini topladı.

Elifcan Kaner 'Duygular' adını verdiği sergisini, 'Duygular ellerden okunuyor / Mavinin merhameti gibi / Kırılıp eksilse de yeniden birbirine uzanıyor / Özlemle, dostlukla, anlayışla, farkındalıkla ellerde vuslat / Yaşların biriktirdiklerini ruha tutulan bir ayna misali yansıtıyor / İnsanın toprağın altındaki kökleri yok ya / izleri var bambaşka diyarlarda / Yerleri güzelliştiren de hisler, gözler, eller değilmidir aslında' dizeleriyle anlattı. Zeynep Atik Miniscalco ise 'Foça' adını verdiği sergisini, 'Mavilerde meneviş / Siren kayalıklarında poyrazın türküsü / Bir fısıltı taş evlerde / Meydanda çocuklarla martıların çığlıkları / ve Kediler" dizeleriyle aktardı.

Satıştan elde edilecek gelirin bir bölümünün sokak çocuklarına bağışlanacağı belirntilen sergi, 10 Mayıs'a kadar gezilebilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.