Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne Eli Şenliği büyük ilgi gördü

Anne Eli Şenliği büyük ilgi gördü

İzmir'in Bornova ilçesinin Çiçekli Mahallesi'nde, kadınların hobi olarak ürettiği el emeği ürünlerini sergilediği ‘Anne Eli Şenliği’ düzenlendi. Ev kadını olan veya farklı meslek gruplarında çalışmakta olan yüzden fazla kadın, ev ekonomisine destek olmak amacıyla birbirinden farklı ürünleri hazırlayarak satışa sundu. Bir tesiste düzenlenen şenlikte, çocuklar yüzme havuzlarında eğlenirken anneler ise rengarenk stantları gezerek canlı müzik eşliğinde keyifli bir hafta sonu geçirdi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2019 - 11:17

Çiçekli Mahallesi'nde bulunan özel bir tesiste ilk kez ‘Anne Eli Şenliği’ düzenlendi. Ev kadınları ile farklı meslek gruplarında çalışan 100’den fazla kadının ürünlerini sergilediği şenlikte, kadınlar üretimin içine dahil olarak ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldi. Şenlikte takıdan plaj elbiselerine, antika ürünlerden giysilere, örgü eşyalardan tablolara birbirinden farklı ürünler uygun fiyatla satışa sunuldu. Öte yandan ikinci el giysi stantlarının da açıldığı şenlikte ziyaretçiler 5-10 TL gibi uygun fiyatlara ekonomik giysi satın alma fırsatı buldu. Vatandaşların ücretsiz giriş yaptığı şenlikte, çocuklar ise tesiste bulunan havuzlarda doyasıya eğlendi. Şenlik için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bornova ilçesinden ücretsiz servis kaldırıldı.

KADINLAR BİRLİK OLDU

Festivalin organizatörü olan Nurcan Kalkan, "Burada kadınlar birbirlerine destek olarak ürünlerini de geliştirme fırsatı buluyor. Şenlik için İzmir genelinden kadınlarımız, kendileri bir şeyler yapabilmek amacıyla buluştu. 3 haftada her yere ulaşmaya çalışarak bu şenliği hazırladık. İkincisini de düzenlemeyi düşünüyoruz. İkinci şenlikte ihtiyacı olan kişiler için askıda giysi uygulamasını başlatacağız. Aynı zamanda şenliğimizde konserler de düzenlenecek. El sanatları başta olmak üzere burada her çeşit örgülerimiz, gıda ürünlerimiz sergileniyor. Herkes buradan en azından eğlenmiş olarak dönüyor" dedi.

ANTİKA SEVERLER İÇİN ANTİKA STANTLARI

Resim öğretmeni olan ve şenlikte antika ürünlerin satışını yapan Birsen Gökdemir'ın geri dönüşüm ürünlerinden hazırladığı tablolar büyük ilgi gördü. Gökdemir, "Bunların hepsi kendi kişisel koleksiyonumun ürünleri normalde bir antika dükkanına sahip değilim. Antikacılıkla hobi olarak ilgileniyorum. Fiyat bakımından birçok kesimin rahatlıkla alabileceği ürünleri sergiliyorum. Herkesin bir başka faaliyete de dahil olarak hobi edinmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. Şenlikte takı ve plaj elbiselerini sergileyen ev kadını Emel Demir, "Plaj elbiselerinin hepsi kendi tasarımım. Peştamal olarak nitelendirebileceğimiz kumaşları alarak üzerlerine dantel ve kurdele diktim ve bunları elbise haline getirdim. Tamamen el emeği ürünler aynı zamanda yüzde 100 pamuk olduğu için hızlı kuruma özelliğine sahip. Suyu topluyor ve deniz kenarında serin oturma imkanı sağlıyor. Bunları şenliğe özel olarak hazırladım. Evde hobi olarak çanta ve takı üretimi yapıyordum ilk kez burada satış yaptım. Plaj elbiselerini 50 TL’den satışa sunuyorum" dedi.

YILLARDIR ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİYOR

Örgü ürünleri satan Nurcan Avcı, çanta, oyuncak, dış giyim, ayakkabı, pareo, bikini gibi akla gelebilecek her şeyi örebildiğini belirterek, "Hafta için 3 gün boyunca ücretsiz workshop ve örgü eğitimi veriyorum. Özel sektörlerde de çalıştım ancak örgü örmeyi hiç bırakmadım ve bunu bir meslek haline getirdim. 10 yıldır aktif olarak bu işi yapıyorum. Bazen neden ücretsiz eğitim verdiğimi sorguluyorlar ancak ben bu işi çok fazla sevdiğim için diğer kadınlara da öğretmek istiyorum. Hiçbir kadın evde boş oturmamalı, üretmeli. Stantta ürünlerimizi en fazla 100 TL’den satıyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.