Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anılar mezatta satılıyor

Anılar mezatta satılıyor

İzmir'in Alsancak semtinde 10 masalı bir kafe, 'oturma odası' dekorasyonu, daktilolar, eski televizyonlar ve haritalar gibi özel eşyalarıyla ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. Kafede her pazartesi açık artırma usulüyle mezat yapılıyor, yaklaşık 300 kişi bu özel eşyaları satın alarak, mutlu oluyor.

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 10:38

Balıkesir Ayvalık, İstanbul ve İzmir’deki bitpazarlarından 12 yıldır aldığı eski eşyaları iki yıl önce evin oturma odası gibi döşediği ve 'Junker' adını verdiği kafeye taşıyan Sinan Kaygısız'ın samimiyeti, zamanla müşterilerine de yansıdı. Daktilolar, siyah- beyaz televizyonlar, çevirmeli telefonlar, eski fotoğraf makineleri, gazoz kapakları, kola kutuları gibi çok farklı özel eşyalarla mekan, antika tutkunlarının buluşma noktası haline geldi. Her pazartesi saat 18.30'da da açık artırma usulüyle mezat yapılmaya başlandı.

30- 40 esnafın yaklaşık 300 müşteriye satış yaptığı müzayedeye daha çok internet üzerinden satış yapanlar katılıyor, en çok parayı veren objeyi alıyor. Mezata sürekli katılan Koleksiyoner Yavuz Şenol, kola, içecek ve futbol üzerine koleksiyonları olduğunu belirterek, "Çok güzel bir mekan. Kafe ortamı olması insanların kaynaşmasını sağladı. İnsanlara çok ilginç geliyor. Uzun yıllar İstanbul'da yaşadım. Orada mezatlar daha fazla burada çoğalması lazım. Koleksiyonerlerin de artması gerekir. İnsanların hobilerinin olması lazım" diye konuştu.

İspanyol ürünleriyle ilgilenen Ömer Durmuş, hobisinin sevdaya dönüştüğünü vurgulayarak, "Durmadan alıyoruz. Evde koyacak yer bulamıyoruz ama hala dayanamayıp alıyoruz" dedi. Müzayedeye nişanlısı ile katılan Ebru Gökyılmaz, evlilik sürecinde ev eşyalarını kafede katıldıkları müzayededen aldıklarını dile getirerek, "Özellikle eski elektronik aletler, yazıyla alakalı objeler ilgimizi çekiyor" dedi. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.