Dolar 32,4986
%0.27
Euro 34,5512
%0.17
Altın 2.492,940
%0.39
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anavatan Partisi 'hayır' diyecek

Anavatan Partisi 'hayır' diyecek

Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, referandumda her sandığın başına bir Anavatan Partili koyacaklarını ve 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 09:47

Yüksek Seçim Kurulu'nun 10 Şubat Cuma günü Anavatan Partisi'nin de referandum ve bundan sonra yapılacak seçimlere katılacağını ilan etmesi üzerine, parti çalışmalarına başladı. Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, parti olarak referandumda 'hayır' diyeceklerini açıkladı. Erdin, "Çünkü parlamentonun yok olacağını küçük partilerin bir daha meclise giremeyeceğini ancak iki partiyle bundan sonra vatandaşın mecliste temsil edeceğinizi biliyoruz. Demokrasinin kuralları şemsiye gibidir. Ne kadar çok parti oraya girerse her fikrin orada muhakkak ki orada bir temsilcisi olur görüşüyle biz 'hayır' diyoruz" dedi. Seçimlere katılacaklarının ilan edildiği tarihten itibaren çalışmalarına hız verdiklerini açıklayan Erdin, "Sandıklara üye yazmak için teşkilat başkanlarımızla görüşüyoruz. İzmir'de 30 ilçede her sandığın başına muhakkak bir üye vereceğiz. Genel başkanımızın katılımıyla İzmir'de esnaf ziyaretleri, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğiz. Neler yapacağımızı neden 'hayır' dediğimizi daha detaylı anlatacağımız broşürler Genel Merkez'de hazırlanıyor" diye konuştu. Memleketin faydası için 'hayır' oyu kullanacaklarına vurgu yapan Erdin, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Atatürk ilke ve inklaplarına tamamıyla inanıyoruz, bayrağımız hep dalgalansın, ezanımız hep okunsun istiyoruz. Kulluk yapmak istemiyoruz kimseye, biz sadece Allah'ın kuluyuz. Bizim işaretimiz sağ ve sol elimizi başımızın üstünde tutarız. Bütün fikirlere, bütün herkese açık olan bir parti olduğumuzu gösteririz. Zamanında da icraatlarımızda bunu gösterdik. Rahmetli Turgut Özal hiçbir zaman dini siyasete alet etmemiştir, bundan sonra da öyle yapacağız inşallah." (DHA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.