Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anahtarın anahtarı çıktı, önerdikleri yazılmadı! Soyer'e liste ayıbı

Anahtarın anahtarı çıktı, önerdikleri yazılmadı! Soyer'e liste ayıbı

CHP İzmir İl Kongresi’nde Tuncay Özkan, Tunç  Soyer ve Deniz Yücel arasında saatler süren liste görüşmeleri sonrası mutabık kalınan anahtar listenin Cüneyt Oğuz’un adaylığının ortadan kalkmasıyla değiştirildiği ve salonda iki farklı listenin dağıtıldığı ortaya çıktı. CHP delegasyonunda bu hamle tepkiyle karşılanırken, “Anahtarın anahtarı çıktı” yorumlarına neden oldu. Anahtarın anahtarı çıktı! Önerdikleri yazılmadı

  • Ege Postası
  • 10.02.2020 - 15:18

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Kongresi’nin yankıları sürüyor. İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında kongre günü yaşananlar nedeniyle araları açık olan ikilinin artık bir araya gelmesinin mümkün olmadığı konuşuluyor.

Seçim günü listeler yapılırken, Yücel’e isim öneren Tunç Soyer’in yazdırdığı isimlerin Deniz Yücel’in tek aday olarak kongreye gitmesinin kesinleşmesinin ardından Soyer’den gizli yeni bir liste yapıldığı öne sürüldü. Yeni anahtar listede Soyer’in önerdiği isimlerin yazılmadığı da öğrenildi.

SOYER’İN ÖNERDİĞİ İSİMLER ŞÖYLE:

Tunç Soyer il yönetim kurulu listesine; İsfahan Naki, Kemal Özdönmez, Şener Akdemir, Sedredil Çoşkuner’i önerirken, disiplin kuruluna ise Mehmet Seyrek’i önerdi.

‘KURULTAY’A ÖNERİLEN İSİMLER

Soyer, kurultay delegeleri listesineyse ilk anahtar listede en başa yazılan Rıfat Nalbantoğlu, eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Zeynep Altıok ile ismi kongre sürecinde il başkanı adaylığı için geçen Devrim Barış Çelik’i önerdi.

KURULTAY LİSTESİNDE O İSİMLERE TIRPAN

Egepostası’nın CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre, isimlerin listelerde olmadığını gören CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve en çok il delegesine sahip olan Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ayrı bir Sarı liste çıkardı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yaşananlara tepki gösterirken, listeyi elleriyle oy kullanılırken delegelere dağıttı.

YÜCEL’E TEPKİ SANDIĞA YANSIDI

Yaşananlardan sonra delegelerin İl Başkanı Deniz Yücel’e oy vermeyerek tepkisini ortaya koyduğu CHP kulislerinde konuşuldu. Yücel 540 imza ile aday olduğu kongrede oy kullanan 611 delegenin 253’ünün oyunu alabildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.