Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amerikan rüyası, Kore rüyasının gerisinde mi kaldı'

Amerikan rüyası, Kore rüyasının gerisinde mi kaldı'

Yapılan araştırmalar göre, Koreli şirketlerin senelik maaşlarının Amerikan şirketlerinin senelik maaşlarından 6 bin dolar kadar fazla olduğu tespit edildi.CEO Score adlı araştırma merkezinin yaptığı bir araştırmada sıra dışı bir gerçek...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 16:22
Yapılan araştırmalar göre, Koreli şirketlerin senelik maaşlarının Amerikan şirketlerinin senelik maaşlarından 6 bin dolar kadar fazla olduğu tespit edildi.

CEO Score adlı araştırma merkezinin yaptığı bir araştırmada sıra dışı bir gerçek gözler önüne serildi. Geçen yılın rakamları temel alınarak 250 Kore şirketi ile Amerikan şirketinin karşılaştırıldığı araştırmada, Koreli şirketlerin senelik maaş ortalaması Amerikan şirketlerininkinden 6 bin dolar kadar fazla olduğu tespit edildi.

Yapılan araştırmada Güney Kore’de ilk sırada Nomura Finance 127 bin dolar ile yer alırken, bunu 89 bin dolar ile SK Telecom, 87 bin dolar ile Korea Securities Finance, 85 bin dolar ile Hyundai Motors takip etti. ABD’de ise en üst sıraya First Energy 86 bin dolar ile girdi. Bunu ise 85 bin dolar ile IBM ve Northrop Grumman, 84 bin dolar ile Boeing ve United Tecnologies (UTC) takip etti.

IMF’nin yayınladığı 2012 raporuna göre, Güney Kore’nin kişi başına gayri safi yurt içi hasılası 23 bin dolarken, bu ABD için 48 bin dolardan daha yüksek. Güney Kore ile ABD arasındaki GSYİH farkına rağmen büyük şirketlerdeki maaş farkının olması herkesi şaşırtırken, uzmanlar bu durumun iki ülkedeki işe alma şartlarındaki farklılık, ve alt seviyedeki çalışanların maaşlarındaki ciddi düşüşe bağlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.