Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amatörün dostu Bornova

Amatörün dostu Bornova

Geçtiğimiz yıl kente kazandırdığı Aziz Kocaoğlu Stadı ile üst liglerde mücedele eden iki ekibi Göztepe ile Altınordu’ya ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi, amatörleri de unutmuyor. Bornova’daki 38 amatör kulüp, maçlarını Bornova Belediyesi’ne ait 6 sahada oynuyor. Tesis yatırımları devam ediyor. Son 3.5 yılda 5 yeni saha açılırken, 6 adet sahasının yapım çalışmaları devam ediyor.  Sahalarda her hafta onlarca maç oynanıyor

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 09:37

İlçe sınırlarında faaliyet gösteren amatör kulüp sayısı bakımından İzmir’de ilk sırada yer alan Bornova’da, Bölgesel Amatör Lig’den Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig’e, 38 takım tüm yaş grubu maçlarını Bornova Belediyesi’ne ait futbol sahalarında oynuyor. Bornova Şehir Stadı, Pınarbaşı, Doğanlar, Taç Sanayi ve Yusuf Tırpancı 1 ve 2 nolu olmak üzere toplam 6 sahada, her hafta onlarca maç oynanıyor. Naldöken’de hizmete açılan ve Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ın adının verildiği nizami ölçülerdeki semt sahası ise resmi maçlara ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. 

TESİS YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR 

Bornova Belediyesi’nin futbolla ilgili tesis yatırımları sadece maçların oynandığı stadlar ve semt sahaları ile sınırlıkalmıyor. Kentin dört bir yanında bulunan çeşitli ölçülerdeki çim ve halı sahalar, hem amatör takımların alt yapıları, hem de Göztepe, Altınordu ve Altay gibi profesyonel kulüplerin spor okullarına hizmet veriyor. Öte yandan eski köy yerleşimleri olan Karaçam ve Eğridere ile Işıkken’te de futbol sahası yapan Bornova Belediyesi’nin;  Yeşilçam Köyü, 5. Sanayi Sitesi, 3. Sanayi Sitesi, Çamdibi Hamdi Akbıyık Parkı, Altındağ Rekreasyon Alanı ve Yaka Mahallesi’nde de saha yapım çalışmaları devam ediyor. 

İzmir’deki amatör maçların büyük bir bölümünün Bornova Belediyesi’ne ait tesislerde oynandığının altını çizen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Şu anda 6 sahamızda resmi maç oynanıyor. Kısa bir süre önce yapımını tamamladığımız Naldöken Sahası’nda da amatör maçlar oynanabilecek. Ayrıca 3 mahallemize saha yapıp, kullanıma açtık. 6 adet sahasının yapım çalışmalarında ise son aşamaya geldik.” diye konuştu. 

AMATÖRLERDEN TEŞEKKÜR

Bornova Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Kamil İnal ise Bornova Belediyesi’ne Başkan Olgun Atila’ya amatörlere verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Başkan Atila’nın spora, özellikle de futbola olan ilgisinin Bornovalı amatörler için büyük şans olduğunu söyleyen İnal, “Kendisi her zaman hem maddi, hem de manevi olarak yanımızda. Spor alanında yaptığı yatırımlar, tüm spor camiasında büyük takdir topluyor” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.