Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amatör kulüplerden TFF önünde eylem!

Amatör kulüplerden TFF önünde eylem!

Bölgesel Amatör Lig (BAL) kulüpleri temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun liglerden küme düşmenin kaldırılması ve Bölgesel Amatör Lig'lerde bazı ikinci, üçüncü ve dördüncü sıradaki takımların bir üst lige çıkarılması kararına tepki gösterdi. Çiğli Belediyespor Asbaşkanı Deniz Çıtak, "Bu ligin adı BAL Lig değil Ballı birlik haline geldi" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2020 - 17:05

Bölgesel Amatör Lig (BAL) kulüpleri temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. TFF'nin Riva'daki tesislerinin önündeki basın açıklamasına, Çiğli Belediyespor, 1074 Çankırıspor, DSİ Karadenizspor, Ankara TKİ Spor, Yunus Emre Belediyespor kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı. 

Kulüp temsilcileri adına konuşan Çiğli Belediyespor Asbaşkanı Deniz Çıtak, "Bu işin statüsünde 3 puan statüsü dünyanın hangi ülkesinde var. Bunu açıklarlarsa biz bütün itirazlarımızı geri çekeceğiz" dedi.

"Bizler görüş ve önerilerimizi sunmak için randevu talep etmemize rağmen karşılık bulamadık. Biz buraya milletvekilleriyle değil, milletin kendisiyle geldik" diyen Çıtak şunları söyledi: 

"Üç aydır uykularımızı kaçıran bu süreci yaşıyoruz. Buradaki en büyük sıkıntımız şu. Bizim ligimizin adı TFF BAL Lig, Bölgesel Amatörlük. Ama TFF bizim muhatap almıyor.  Bu ligin adı bu aldıkları karardan sonra BAL Lig değil, Ballı birlik haline geldi. Çünkü Nihat Özdemir’in söylemine göre 'şampiyonluklar sahada kazanılır' dendi. Bizde maçlarımızı oynamamız için defalarca başvurmamıza rağmen 3. Lig Play-Off oynattılar. Bize Play-Off oynatmadılar. Bu işin statüsünde 3 puan statüsü dünyanın hangi ülkesinde var. Bunu açıklarlarsa biz bütün itirazlarımızı geri çekeceğiz. 3 puan statüsü adrese teslim bir iştir. Biz bunu kabul edemeyiz. 200 bin nüfusunu geçmiş bir Çiğli’nin hakkını aramak zorundayız. Bu insanların haklarını yediremeyiz. 12 puanlık bir avantaj var. Herkes şampiyon olabilir. Herkesin iddiası var bizimde iddiamız var. Ne ye göre 3 puan olarak belirlend? Şu an da benim rakibim lider. 3. Lige çıkan Yalova takımının 4 maçının tamamını Federasyon yeneceğini mi düşünüyor. Veya DSİ Karadeniz’in oradaki o 4 puanlık farkı kapatamayacağını mı düşünüyor. Bunu önceden nasıl öngörebiliyor.    

Biz bu haksızlığı, hukuksuzluğu üç ay öncesinden söylemiştik. Adalet siyasal bir kavram değil evrensel bir kavramdır.  Herkese lazım olacak. 3. Lige çıkan tüm takımların hepsini tebrik ediyorum. Ama biz buraya milletvekilleriyle değil, milletin kendisiyle geldik. Masa başında hiçbir şey istemiyoruz. Var olan hakkımızı talep ediyoruz sadece. Biz hakkımızı helal etmiyoruz onlara. Nasıl böyle hukuksuz bir karar alıyorlar." 

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR KARAR YOK"

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 4'üncü Grubu 42 puanla ikinci sırada tamamlayan 1074 Çankırıspor'da Kulüp Başkanı Alaattin Arslan da şöyle dedi: 

“Burada bir hak arama mücadelesi içerisindeyiz. Geçen hafta alınan kararlar doğrultusunda Lig 1. İle arasındaki 3 puan farkı olan takımların 3. Lige çıkardı Futbol Federasyonu. Bizim burada savunduğumuz olay eşitlik ilkesini aykırı bir davranışta bulunmaları. Çünkü her grup kendi içerisinde değerlendirilmelidir. Yapılan yakışır bir olay olmamıştır. Bu da bizi derinden yaraladı. Şu an da çok büyük bir sıkıntının içerisindeyiz. Gerçekten çok büyük tepkilerle karşılaşıyoruz bu haksızlık karşısında. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir karar yoktur. İlk defa Türkiye Futbol Federasyonun aldığı bir karardır. Biz hak arama mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.“

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.