Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu liderliği kaptırdı

Altınordu liderliği kaptırdı

TFF 1. Lig 12. hafta mücadelesinde Ankara Keçiörengücü, deplasmanda lider Altınordu'yu 2-0 mağlup etti. Puanını 24'e çıkaran Ankara Keçiörengücü maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2020 - 18:16

TFF 1. Lig'in 12. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Altınordu ile Ankara Keçiörengücü karşı karşıya geldi. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele konuk takımın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla Altınordu liderlik koltuğunu rakibine kaptırdı.

Keçiörengücü'nün gollerini 24'üncü dakikada penaltıdan ve 57'nci dakikada olmak üzere Burak Aydın kaydetti. Bu sonuçla üst üste 3'üncü galibiyetini alan zirvenin yeni sahibi Ankara Keçiörengücü puanını 24'e çıkardı. Ligdeki 6 maçlık yenilmezlik serisi sona eren ve liderlik koltuğunu kaybeden Altınordu ise 23 puanda kaldı.

TFF 1. Lig'de 3 gün sonra Altınordu, deplasmanda Adana Demirspor'la karşılaşacak. Keçiörengücü ise evinde Giresunspor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR 

9'uncu dakikada ev sahibi ekibin soldan kazandığı kornerde Burak ceza sahasına ortaladı. Ön direkte Ahmet Dereli'nin kafasından seken topa arka direkte Alper kafayla tamamladı, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

22'nci dakikada Altınordu'nun orta sahada kazandığı serbest vuruşta Furkan Çil ceza sahasına doldurdu. Sinan'ın kafayla indirdiği topu arka direkte Metehan kaleye gönderdi. Kaleci Metin uzanarak topu kornere çeldi.

24'üncü dakikada Keçirörengücü'nden Barış, rakip ceza sahasında Furkan Metin'le girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Burak takımını öne geçirdi: 0-1.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

57'nci dakikada Başkent temsilcisi farkı 2'ye çıkardı. Sağdan Cem'in ortasında topla buluşan Burak, ceza sahasına girip savunmayı ekarte ederek sert bir vuruşla topu köşeden filelere yolladı: 0-2.

67'nci dakikada Manaj uzak mesafeden vurdu, kaleci Erhan uzanarak topu kornere çeldi.

72'nci dakikada ev sahibi ekipten Metehan'ın soldan kullandığı kornerde arka direkte Oğuzhan kafayı vurdu, kaleci Metin son anda topu kornere tokatladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca konuk takım maçı 2-0 kazandı.

Altınordu: 0 - Ankara Keçiörengücü: 2

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Oğuz Kağan Çalışır, Kemal Elmas

Altınordu: Erhan Erentürk, Furkan Metin, Sinan Osmanoğlu, Yusuf Can Esendemir, Ufuk Budak (Dk. 77 Yusuf Yalçın Arslan), Alper Tursun (Dk. 39 Oğuzhan Akgün), Furkan Çil, Oğulcan Ülgün, Metehan Mimaroğlu (Dk. 77 Muzaffer Kocaer), Burak İnce (Dk. 46 Muhammed Mert), Ahmet Dereli (Dk. 66 Hüsamettin Yener)

Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Abdulkadir Korkut, Samet Akaydin, Mert Kula, Soner Gönül, Barış Alper Yılmaz (Dk. 71 Dodoo), Burak Aydın (Dk. 71 Mustafa Ilır), İrfan Akgün (Dk. 65 Süleyman Olgun), Uğur Utlu, Cem Ekinci (Dk. 84 Dialiba), Manaj (Dk. 71 Kone)

Goller: Dk. 25 (Penaltıdan) ve 57 Burak Aydın (Ankara Keçiörengücü)

Sarı kartlar: Dk. 26 Ahmet Dereli, Dk. 90+2 Muzaffer Kocaer (Altınordu), Dk. 37 Abdulkadir Korkut, Dk. 90+5 Dodoo (Ankara Keçiörengücü)

Maçın ardından

TFF 1. Lig’in 12. haftasında Ankara Keçiörengücü’nü konuk eden Altınordu, rakibine 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu zirve mücadelesindeki iki takım için de önemli bir maçı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Maça iyi hazırlandık. 6 maçtır kazanıyorduk. Maçın başından itibaren oyunu istediğimiz gibi sergileyemedik. Rakibin de topu iyi kullanan oyuncuları var. Bu anlamda onlar da pas oyununu iyi oynayan bir takım. Maç biraz gergin de geçti. İkili mücadelelerde oyun durdu. Bu bizi ister istemez olumsuz etkiledi. Faulün çok olması, oyunun durması ritmi yakalamamızı engelledi. Bu bahane değil tabi ki. Kalemizde golü gördük penaltıdan. Bunun dışında ilk yarı dengede giden bir maçtı. İkinci yarı, baskıyı en iyi şekilde yapıp rakibin dengesini bozmak için değişiklikler yaptık. 1-2 pozisyonu değerlendiremedik. 2-0’dan sonra rakibin direnci daha da arttı. Bizim için de kötü bir sonuç oldu. Süreçte bunlar yaşanacak. Hemen toparlanıp önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

Ankara Keçiörengücü cephesi

Altınordu maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Ankara Keçiörengücü Teknik Sorumlusu Hamdi Yılmaz ise İzmir’e kazanmak ve lider olmak için geldiklerini söyledi. Karşılaşmanın ardından liderlik koltuğuna oturduklarını hatırlatan Yılmaz, önlerindeki maça odaklanacaklarını dile getirdi. Yılmaz, maçta iyi mücadele ettiklerini de söyleyerek eden futbolcularını tebrik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.