Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altın havan 'Kanka'nın

Altın havan 'Kanka'nın

İzmir'in Selçuk ilçesindeki 2'inci Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu sona erdi. Ardından 19 devenin katılımıyla yapılan en güzel deve yarışmasını ise Bodrum'dan 'Kanka' adlı deve kazandı, altın havanı almaya hak etti. Selçuk'ta devecilik sempozyumu son buldu

  • Ege Postası
  • 21.01.2018 - 09:35

Bu yıl ikincisi düzenlenen, akademik çevrelerde büyük ses getiren 2'inci Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu son buldu. Programa katılan akademisyenler, deve sahipleri ve güreş severler, 7. Altın Havan En Güzel Deve Yarışması için İstasyon Meydanı'nda buluştu. 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali öncesinde yaşanan yarışma heyecanına ortak olanlar arasında İzmir Vali Yardımcısı ve Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ve meclis üyeleri yer aldı.

 

Deve güreşlerinin ünlü cazgırı Halil Coşkun'un sunuculuğunu yaptığı yarışma öncesinde keşkek duası yapıldı. Keşkek dövenler arasında Başkan Bakıcı da vardı. Keşkek dövülmesinin ardından yarışmaya katılacak develer önce Selçuk sokaklarında boy gösterdi. 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali Kortej Yürüyüşü'ne katılan develer Selçuk sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu.

 

Develerin üzerlerinde bulunan zil, boyunluk, paçalık gibi aksesuarlara göre puan veren jüri üyeleri arasında akademisyenler ve deve sahiplerinin yanı sıra Kaymakam Vekili Türkmen ile Başkan Bakıcı da yer aldı. Jüri üyelerinin yaptığı oylama sonucu en süslü deve olarak Bodrum'dan Kaptan Mustafa'nın 'Kanka' adlı devesi seçildi. Altın havanı almaya hak kazanan devenin sahibi, ödülünü Kaymakam Vekili Türkmen ve Başkan Bakıcı'nın elinden aldı.

 

7. Geleneksel Altın Havan Yarışması öncesi konuşan Başkan Bakıcı, sempozyumun deve güreşlerinin vazgeçilmezlerinden biri olacağını belirterek, "36'ıncısını düzenleyeceğimiz Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali öncesinde bu güzel heyecan için buradayız. Bu geleneğin bir parçası haline gelen sempozyumu da tamamlanmış bulunuyoruz. Deve güreşleri festivalimizin vazgeçilmezi olacak bu sempozyum deve yetiştiricileri için bilinmesi açısından önemli bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda devecilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayacak bu sempozyumun amacı UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne katılmasını sağlamaktadır. Tüm güreşseverlere hayırlı, güzel bir güreş diliyorum. Herkesi yarın Pamucak Güreş Alanı'nda düzenlenecek 36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali'ne davet ediyorum" dedi.

36. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali yarın Pamucak Deve Güreşleri sahasında yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.