Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altın Bilezik’e tatlı halka

Altın Bilezik’e tatlı halka

Bornova Belediyesi, nitelikli ara eleman yetiştirerek istihdam sorunun çözümüne katkı koymak amacıyla hayatı geçirdiği Altın Bilezik Projesi kapsamında dördüncü işbirliği protokolünü İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası ile imzaladı. İduğ: Pasta yemeyi değil, yapmayı öğreteceğiz

  • Ege Postası
  • 19.03.2020 - 09:58

Bu tip işbirliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Meslek odaları ve kurumlarla birlikte yapacağımız çalışmaların istihdama önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İşsizlik oranlarındaki artışları göz önüne aldığımızda hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Bu yüzden istihdam olanaklarını genişletmemiz gerekiyor. Biz pasta yemeyi değil, yapmayı öğreteceğiz. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası ile süregelen işbirliğini imzaladığımız protokolle daha da geliştireceğiz. Her yıl 300 olan kursiyer sayımızı, Evka- 3’te büyüterek Gastronomi Merkezi’ne dönüştüreceğimiz Mutfak Atölyesi’nde ve Çamdibi’nde açacağımız yeni yerimizde arttırmayı hedefliyoruz. İşbirliğimiz hayırlı olsun” dedi.

İnsana yatırım

En güzel, en hayırlı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen İzmir Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı İhsan Esen ise “Nitelikli elemana en çok ihtiyacı olan sektörlerin başında geliyoruz. 2011 yılından bu yana 2 bin 700 kişiye mesleki eğitimi verip istihdamlarını sağladık. Sizlerin desteği ve işbirliği ile bu rakamları daha da arttıracağız. Birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum ” diye konuştu.

Dördüncü protokol

Bornova Belediyesi, Altın Bilezik Projesi kapsamında daha önce MTK (Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği), İzmir Eczacılar Odası ve Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Grubu ve İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ile de işbirliği protokolü imzalamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.