Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altın Artemis heyecanı

Altın Artemis heyecanı

Sinemanın yıldızları, Uluslararası İzmir Film Festivali ödül töreni için Kültürpark Fuar alanında bir araya gelecek. 22 Temmuz’da başlayacak olan 2. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde Altın Artemis Heykeli heyecanı yaşanacak.

  • Ege Postası
  • 17.07.2019 - 13:19

Halk oylaması ile noter gözetiminde en iyilerin belirlendiği Uluslararası İzmir Film Festivali’nde birbirinden ünlü isimler film gösterimlerinde İzmirli sinemaseverler ile buluşacak. Vizyon gişe filmleri festivali olan Uluslararası İzmir Film Festivali’nde yurt içinde ve yurt dışında oy kullanılmaya devam ediliyor. İnternet üzerinden, dünyanın dört bir tarafından Türk film yıldızlarına ve filmlerine oy veriliyor. Türk filmlerinin ve dizilerinin Türkiye kadar yurt dışında da merakla izlenmesi, Uluslararası İzmir Film Festivali’ne ilgi duyulmasını ve oy gönderilmesini sağlıyor.

Geçen yılki festivalde yapılan oylamada 103 ülkeden 1 milyon 512 bin oy kullanılmasının mutluluk verdiğini söyleyen Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) Başkanı Muammer Sarıkaya, "Oylamada son iki haftaya girilirken 3 milyon oy barajı aşıldı" dedi.

İzmir Film Festivali’nde 2018 yılında vizyona girerek gişede yarışan filmler Altın Artemis Heykelini almak için yarışıyor. Müslüm filmi 12 dalda, Arif v 216 11 dalda, Bizim için şampiyon ve Deliler: Fatih’in Fedaileri 9 dalda, Hürkuş: Göklerdeki Kahraman 8 dalda, Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya ve Hedefim Sensin filmleri 7 dalda aday gösterildi.

Kültür ve Turzim Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı destekleri ile gerçekleşen, sinemaseverlerden de ilgi gören festivaldeki oylamada Türkiye’nin en iyi oyuncuları, yönetmenleri ve senaristleri başta olmak üzere 18 dalda ödüller sahiplerini bulacak.

İzmir'deki Kültürpark’ta hem film gösterimleri hem de ödül töreninin yapılacağını belirten ASİTEM Başkanı Muammer Sarıkaya, "Ödül töreninde Türk sinemasının yıldızlarını İzmirliler ile buluşturacağız. Kırımızı halı geçidinde ve ödül töreninde İzmirliler oyuncular, yönetmenler ve yapımcıları görme fırsatı bulacaklar. Tüm İzmirli sinemaseverleri festivalimize ve ödül törenine bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.