Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay Süper Lig aşkına: 3-0

Altay Süper Lig aşkına: 3-0

TFF 1. Lig'de 31'inci hafta mücadelesinde Play-Off potasında yer alan Altay evinde küme düşme hattındaki Osmanlıspor'u 3-0 mağlup ederek iç sahada 7'de 7 yaptı.

  • Ege Postası
  • 02.07.2020 - 09:10

TFF 1. Lig 31. hafta mücadelesinde Altay, Osmanlıspor'u 3-0 mağlup etti.

Ev sahibi ekibin ilk golünü 15'inci dakikada Kerim atarken, konuk ekipte kaleci Mele 32'nci dakikada üzerine gelen topu elinden kaçırarak kendi kalesine yolladı. Altay'ın son golünü ise 47'nci dakikada Paixao kaydetti. Bu sonuçla İzmir temsilcisi 50 puana ulaşıp Süper Lig iddiasını korurken, 24 puanda kalarak galibiyet özlemi 8 haftaya yükselen Başkent ekibi kümede kalma umutlarını biraz daha azalttı.

Altay Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Eskişehirspor deplasmanındaki sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için takımının başında yer alamadı. Altay'ın başında Yardımcı Antrenör Sebahattin Yenilmez görev yaptı. İzmir ekibinde sol bek Özgür Özkaya ise aynı maçta cezalı olmasına rağmen soyunma odasına girmesi nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilerek kadroda yer alamadı. Altay'da kırmızı kart cezalısı Kappel, sarı kart cezalısı Abdülkerim ve Abdülhamit de forma giyemedi.

7'nci dakikada Altay'ın sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Putsila ceza sahasına ortaladı. Cenk'in gelişine vuruşunda top kaleci Mele'nin kucağında kaldı.

15'inci dakikada ev sahibi ekip golü buldu. Tatos'un ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Turgut Doğan'ın yerden ortasında ceza sahasındaki Kerim gelişine düzgün bir vuruşla fileleri sarstı: 1-0.

32'nci dakikada Altaylı Erhan'ın sağ kanattan ortasında Osmanlıspor kalecisi Mele, üzerine gelen topu sektirerek kendi kalesine gönderdi: 2-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

47'nci dakikada Altay farkı 3'e çıkardı. Tatos'un pasıyla sağ kanattan bindiren Turgut Doğan, yerden kesti. Kaleci Ahmet'in uzanamadığı topu arka direkte Paixao boş kaleye gönderdi: 3-0.

69'uncu dakikada Paixao sağ çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Altay, müsabakadan 3-0 üstünlükle ayrıldı.

STAT: Bornova Aziz Kocaoğlu

HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu, Orkun Aktaş, Hasan Hüseyin Tetik

ALTAY: Cihan - Erhan (Dk. 52 Murat), İbrahim, Cenk, Doğa, Yılmaz (Dk. 76 Segbefia), Putsila, Turgut Doğan, Tatos (Dk. 52 Tavares), Kerim (Dk. 76 Hakan), Paixao (Dk. 84 Yaser)

OSMANLISPOR: Mele (Dk. 36 Ahmet)- Ali Ülgen, Mehmet, Tunahan, Ali Eren, Atakan, Blagojevic, Okan (Dk. 46 Mertan), Halil İbrahim (Dk. 76 İlhami), Todorovic (Dk. 76 Berkay), Ayuk (Dk. 87 Batuhan)

GOLLER: Dk. 15 Kerim, Dk. 32 Mele (Kendi kalesine), Dk. 47 Paixao (Altay)

SARI KARTLAR: Murat (Altay), Mehmet (Osmanlıspor)

MAÇIN ARDINDAN...

TFF 1. Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Osmanlıspor'u 3-0 yenen Altay'ın yardımcı antrenörü Sebahattin Yenilmez, çok değerli bir galibiyet aldıklarını söyledi. 

Teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesi nedeniyle takımın başında sahaya çıkan Yenilmez, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Emeği geçen herkesi tebrik eden Yenilmez, "Biz sadece maçı kazanmadık, oyunu da kazandık. Bu bizim için daha değerli. Oyun gücü varsa, skor geliyor. Biz bu oyunu ve skoru aldığımız sürece, Altay'ı, hedefi olan bir üst lige taşımak için mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." diye konuştu.

Güneş: "Elimizden geleni yapmaya çalışacağız"

Osmanlıspor Teknik Direktörü Ali Güneş, iyi başladıkları müsabakayı kötü tamamladıklarını dile getirdi.

Çok genç bir takımlarının olduğunu vurgulayan Güneş, "Pandemi sürecinde çok fazla çalışamadık. Bunun da yansımalarını gördük. Puanlar almamız gerek. Maçlardan puansız dönmek bizi üzüyor. Ligin son haftaları yaklaştı. Tehlikeli bölgeden kurtulma şansımızı zora soktuk. Matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece, ligde kalmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

(DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.