Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay geriye düştüğü maçı kazandı

Altay geriye düştüğü maçı kazandı

TFF 1'inci Lig'in 21'inci hafta mücadelesinde Altay evinde Boluspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Konuk ekip 30'uncu dakikada Burak'ın golüyle öne geçerken, Altay 49'uncu dakikada Yılmaz ve 87'nci dakikada Paixao'nun golleriyle maçı 2-1 kazandı. Boluspor'da Gökhan, 71'inci dakikada kırmıza kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

  • Ege Postası
  • 09.02.2020 - 22:45

TFF 1. Lig'in 21. haftasında Altay, Boluspor'u konuk etti.

Altay, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı.

Altay'ı galibiyete taşıyan golleri 49. dakikada Yılmaz Özeren ve 87. dakikada Marco Paixao kaydetti.

Boluspor'un golünü ise 30. dakikada Burak Bekaroğlu attı.

Konuk ekipte Gökhan Sazdağı, 71. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla İzmir ekibi 31 puana ulaşıp Play-Off hattındaki yerini korurken, son sıraya gerileyen ve 15 puanda kalan Boluspor'un galibiyet özlemi 12 haftaya yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

14'üncü dakikada ev sahibi ekipten Doğan meşin yuvarlağı altı pasa gönderdi. Paixao’nun vuruşanda Burak topu çizgiden çıkardı.

30'uncu dakikada Boluspor öne geçti. Soldan gelen kornerde Altay ceza sahası içinde yaşanan karambolde Burak kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1.

 41'inci dakikada Burak’ın geri pasında topu kapan Altaylı Paixao kaleciyi geçti. Boş kaleye şutunda top direk dibinden auta çıktı.

49'uncu dakikada Altay skora denge getirdi. Soldan ceza sahasına giren Doğan'ın ortasında Yılmaz gelişine bir şutla fileleri sarstı: 1-1.

71'inci dakikada Altaylı Abdülkerim’e sert giren Bolusporlu Gökhan 2'nci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

82'nci dakikada ev sahibi ekipten Erhan'ın sağdan yerden ortasında topu ceza sahasında kontrol eden Doğan'ın sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak çataldan döndü.

86'ncı dakikada ceza sahası dışından Altaylı Özgür çok sert vurdu, top üst direkte patladı.

87'nci dakikada Altay öne geçti. Putsila'nın ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Paixao meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Altay maçı bu skorla kazandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Erkan Özdamar, Mehmet Şahan Yılmaz, Kemal Mavi

Altay: Cihan Topaloğlu, Erhan Kartal, Abdülkerim Bardakçı, Kappel (Dk.48 Kerim Avcı), Tavares (Dk. 46 Yılmaz Özeren), Özgür Özkaya, Turgut Doğan Şahin (Dk. 83 Martires), Putsila, Paixao, Adamu, Cenk Özkacar

Boluspor: Mosquera, Adilehou, Gökhan Sazdağı, Arif Morkaya, Halilovic, Emre Öztürk (Dk. 28 Fethi Özer), Kidric, Hayrullah Bilazer, Mustafa Durak (Dk. 85 Melih Okutan), Dzon (Dk. 61 Mustafa Eskihallaç), Burak Bekaroğlu

Goller: Dk. 49 Yılmaz Özeren, Dk. 87 Paixao (Altay), Dk. 30 Burak Bekaroğlu (Boluspor)

Kırmızı kart: Dk. 71 Gökhan Sazdağı (Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 45+3 Cenk Özkacar, Dk. 47 Turgut Doğan Şahin, Dk. 70 Yılmaz Özeren (Altay), Dk. 45 Dzon, Dk. 45+4 Hayrullah Bilazer, Dk. 67 Mustafa Durak, Dk. 78 Mustafa Eskihallaç, Dk. 83 Mosquera (Boluspor)

Karşılaşma öncesinde, Van'daki çığ felaketinde şehit olan askerler ve hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçın ardından

TFF 1. Lig'in 21. haftasında sahasında Boluspor'u 2-1 yenen Altay'ın teknik teknik direktörü Ali Tandoğan, çalıştıklarını sahaya yansıtarak maçı kazandıklarını belirterek, "Daha önümüzde çok karşılaşma var, maç maç ilerleyeceğiz." dedi.

Tandoğan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Boluspor’un ligdeki konumundan dolayı müsabakanın zor geçeceğini beklediklerini ve bunun da gerçekleştiğini söyledi.

Galip geldikleri için mutlu olduklarını vurgulayan Ali Tandoğan, şöyle konuştu:

"Yediğimiz golden sonra yapmış olduğumuz iki değişiklik vardı. Bu değişikliklerden sonra hemen golü bulduk. Taraftarımızla beraber o coşkuyu arkamıza aldıktan sonra ciddi bir baskı uygulamaya başladık. Çalıştıklarımızı sahaya yansıttık ve sonucunda bir maçı daha kazandık. Daha önümüzde çok karşılaşma var, maç maç ilerleyeceğiz. Oyuncularıma ve tüm çalışanlarımıza vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ederim." 

Tandoğan, mücadelelerinden dolayı Bolusporlu futbolcuları da tebrik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.