Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay evinde 3 attı, 3 aldı!

Altay evinde 3 attı, 3 aldı!

TFF 1’inci Lig’de Play-Off yarışı veren Altay, 13’üncü haftada konuk ettiği düşme hattındaki Ankaraspor’u 3-0 mağlup etti. Altay’ın gollerini 46’ncı dakikada ve 69’uncu dakikada penaltıdan Paixao ile 82’nci dakikada Erhan attı. Ankaraspor’da Levent 86’ncı dakikada kırmızı kart gördü. Bu sonuçla İzmir ekibi 20 puana ulaşırken, Başkent temsilcisi 8 puanda kaldı.

  • Ege Postası
  • 09.12.2020 - 22:02

TFF 1. Lig'de Altay erteleme maçında Ankaraspor'u konuk etti.

İzmir ekibi rakibini 3-0'lık net skorla devirerek üç puanı hanesine yazdırdı. İlk yarısı 0-0 biten maçta Altay'a galibiyeti getiren golleri 46. ve 69. dakikada Marco Paixao, 82. dakikada ise Erhan Çelenk kaydetti. 

Bu sonucun ardından Altay puanını 20'ye yükselterek 7. sıraya yerleşti. 8 puanlı Ankaraspor ise 17. sırada yer alıyor.

Maçtan dakikalar

11’inci dakikada ev sahibi ekipten Regattin ceza sahası dışından şansını denedi, top yandan auta gitti.

20’nci dakikada Altaylı Kappel sağdan ortaladı, Yılmaz’ın yakın mesafeden kafa vuruşunda top kaleyi bulmadı.

30’uncu dakikada Ankaraspor atağında Beykan sağ çapraz sert vurdu, top az farkla yandan dışarı gitti.

42’nci dakikada konuk ekipten Barış sol çapraz vurdu, kaleci Cihan uzanarak topa sahip oldu. İlk yarı 0-0 sona erdi.

46’ncı dakikada Altay golü buldu. Soldan ceza sahasına giren Erhan’ın şutunda kaleci Emre’nin çeldiği top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında topla buluşan Paixao meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0.

59’uncu dakikada Kappel’in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Regattin’in şutunda top yan ağlarda kaldı.

69’uncu dakikada sağdan ceza sahasına giren Kappel, kaleci Emre’nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Paixao, sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-0.

78’inci dakikada Harun’un sol çaprazdan plasesinde top direği sıyırdı.

82’nci dakikada Altay’ın soldan kazandığı serbest vuruşta Regattin ceza sahasına yerden kesti, Erhan gelişine bir vuruşla farkı 3’e çıkardı: 3-0. Bu golden sonra Altaylı futbolcular ırkçılık karşıtı bir poz verdi.

86’ncı dakikada Ankarasporlu Levent ile Altaylı Gnanduillet arasında yaşanan ikili mücadele sonrası itişmeler yaşandı. Hakem Taşkınsoy, üst üste iki sarı kart gösterdiği Levent’i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Gnanduillet ise sarı kart gördü.

Altay maçı 3-0 kazandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Murat Şener, Mehmet Şengül

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk (Dk. 65 Lokman Gör), Berkay Sülüngöz, Yılmaz Özeren (Dk. 46 Erhan Çelenk), Kappel (Dk. 87 Putsila), Thiam, Özgür Özkaya, Ziya Alkurt (Dk. 46 Harun Alpsoy), Regattin, Paixao (Dk. 74 Gnanduillet)

Ankaraspor: Emre Koyuncu, Ali Ülgen, Levent Gülen, Matos, Mahmut Akan, Emre Can Atila (Dk. 70 Doğukan Efe), Ayuk, Barış Zeren, Engin Bekdemir (Dk. 63 Erdem Çetinkaya), Beykan Şimşek, Umar

Goller: Dk. 46 ve 69 (Penaltıdan) Paixao, Dk. 82 Erhan Çelenk (Altay)

Kırmızı kart: Dk. 86 Levent Gülen (Ankaraspor)

Sarı kartlar: Dk. 36 Kappel, Dk. 56 Berkay Sülüngöz, Dk. 86 Gnanduillet (Altay), Dk. 71 Doğukan Efe, Dk. 82 Ali Ülgen, Dk. 87 Matos (Ankaraspor)

MAÇIN ARDINDAN

TFF 1'inci Lig'de Altay'ın evinde Ankaraspor'u 3-0 mağlup ettiği maçın ardından her iki takımın teknik direktörü ırkçılığa tepki gösterdi.

Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz, "Irkçılık dünyada olmaması gereken bir şey. Başakşehir kulübümüz bize, memleketimize yakışır bir tepki gösterdi. Bundan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Artık o maçın skoru önemli değil. Zaten Başakşehir bana göre galip geldi. Irkçılığa ancak bu şekilde hayır denilebilirdi. Onları kutluyorum" dedi.

MUSTAFA ÖZER: WEBO KARDEŞİMİZE, YAPILAN OLAYI KINIYORUM

Ankaraspor Teknik Direktörü Mustafa Özer ise "Her zaman ırkçılığa karşıyımdır. Başakşehirli Webo kardeşimize, meslektaşımıza son yapılan olayı kınıyorum. Irkçılık maalesef dünyada yapılıyor. Ama biz ırkçılığın karşısındayız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.