Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay evinde 1 puana razı oldu

Altay evinde 1 puana razı oldu

TFF 1. Lig'de ev sahip ekipteki Kovid-19 vakaları nedeniyle ertelenen 7. hafta karşılaşmasında Altay ile Giresunspor 1-1 berabere kaldı.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 15:41

TFF 1. Lig'de 7. haftanın erteleme maçında Altay, sahasında Giresunspor'la 1-1 berabere kaldı.

Maçtan dakikalar

10. dakikada Traore ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören bir noktan şutunu attı ancak meşin yuvarlak kalenin sağından az farkla auta çıktı.

26. dakikada Erhan Çelenk'in sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içinde kafa vuruşu yapan Paixao'nun pozisyonunda kaleci Tolgahan Acar topu tek yumrukla kornere çeldi.

31. dakikada Eren Tozlu ile çarpışan İbrahim Öztürk yerde kaldı, hakem pozisyonu devam ettirdi. Pozisyonun devamında Tavares'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Caner Hüseyin Bağ, plase vuruşla kalenin sağından topu ağlarla buluşturdu. 0-1

55. dakikada Harun Alpsoy yaklaşık 25 metreden kaleyi karşıdan gören bir noktadan şutunu attı, kaleci Onurcan Piri topu uzanarak kontrol etti.

57. dakikada Paixao'nun sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa yükselen Ziya Alkurt kafa vuruşunu yaptı ancak top üst direkten oyun alanının dışına çıktı.

82. dakikada sol taraftan Ziya Alkurt ile serbest vuruş kullanan Altay'da ceza sahası içinde topa ters dokunuş yapan Sergen Piçinciol, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-1

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Altay: Cihan Topaloğlu, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk, Berkay Sülüngöz, Özgür Özkaya, Regattin (Dk. 46 Kappel), Yılmaz Özeren (Dk. 67 Yekta Kurtuluş), Harun Alpsoy, Ziya Alkurt (Dk. 90+1 Eren Erdoğan), Erhan Çelenk (Dk. 67 Gnanduillet), Paixao

Giresunspor: Tolgahan Acar (Dk. 46 Onurcan Piri), Kerem Kalafat, Diarra, Sadi Karaduman, Hayrullah Bilazer, Tavares (Dk. 73 Sergen Piçinciol), Erol Can Akdağ, Uzodimma, Caner Hüseyin Bağ, Traore (Dk. 62 Muhammed Himmet Ertürk), Eren Tozlu

Goller: Dk. 31 Caner Hüseyin Bağ (Giresunspor), Dk. 82 Sergen Piçinciol (kendi kalesine) (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 8 Erol Can Akdağ, Dk. 70 Hayrullah Bilazer, Dk. 81 Sergen Piçinciol, Dk. 87 Eren Tozlu (Giresunspor), Dk. 18 Erhan Çelenk, Lokman Gör (ilk yarı bitiminde yedek kulübesinde) Dk. 43 Tolga Ünlü, Dk. 50 Kappel, Dk. 58 Berkay Sülüngöz, Dk. 62 Harun Alpsoy (Altay)

Maçın ardından

Altay Teknik Direktörü Yücel İldiz, "Bugün bizim adımıza kaybedilen 2 puan var ama biz bunu inşallah ileride telafi ederiz" dedi.

İldiz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, maça iyi başladıklarını ancak yedikleri golle geriye düştüklerini söyledi.

Golden İbrahim Öztürk'e faul yapıldığını kaydeden İldiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle bir pozisyon oldu ki direkt takım kaptanımıza yapılan 'katli vaciptir' tarzında yapılan bir hareket. Rakip oyuncu başında bekliyor, özür diliyor kart görmesin diye. O pozisyon gol oldu. Açık söylemek gerekirse o pozisyon maçı sinir harbine çevirdi. Buna rağmen oyunun sonuna kadar maçı kovaladık. Beraberliği yakaladık, kazanabilirdik de. Herkes kendi maçına baksın. Burası Altay camiası, büyük bir camiayız. Haklarımızı sahada mücadele ederek savunalım."

İldiz, Kovid-19 vakaları nedeniyle eksik çıktıkları maçları kaybetmelerine rağmen bir şey demediklerini belirterek, "Futbolda her şey oluyor ama bir maç böylesine bir hale getirilmez. Beni Türkiye’de herkes tanır, kolay kolay bu konularda pek konuşmam. Bu maçın tek pozisyonu var ve maçı bu hale getiren de o pozisyon zaten. Bugün bizim adımıza kaybedilen 2 puan var ama biz bunu inşallah ileride telafi ederiz." dedi.

Hakan Keleş: "Kazanabilirdik"

Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş de son 12 günde 4. maçlarına çıktıklarını kaydetti. Altay'a duran top dışında fazla pozisyon vermediklerini belirten Keleş, şunları kaydetti:

"Kazanabilirdik, son dakikada direkten dönen bir pozisyonumuz var. Kazanmak istiyorduk fakat 1 puanla yetinmek durumunda kaldık. Evimize dönüyoruz. Evimizde alacağımız galibiyetlerle puan baremini yakalamak istiyoruz. Çok eksiğimiz var, cezalı oyuncularımızda vardı. 1 aylık sürede 9 maç oynayacağız. İnşallah bu yoğunluktan iyi bir şekilde çıkarız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.