Dolar 32,5382
%-0.03
Euro 34,8687
%0.01
Altın 2.426,340
%-0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay'da Pedro ile yollar ayrıldı

Altay'da Pedro ile yollar ayrıldı

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da sezon başında transfer edilen Portekizli sol kanat Pedro Eugenio, sözleşmesini feshederek kulüple yollarını ayırdı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2019 - 12:46

İkinci yarı öncesi İzmir'deki idmanlarda yer alan Pedro, Antalya kampına katılmadı. Altay yönetiminin, "Seni kiralık gönderilim ya da karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayıralım" teklifine rağmen 28 yaşındaki oyuncu ailevi nedenler öne sürerek mukavelesini tek taraflı sonlandırdı. Bu gelişme üzerine kulüp ve futbolcu arasında yasal süreç yaşanacağı öğrenildi.

Altay'a sezon başında Bulgaristan'ın PFC Beroe takımından transfer edilen Pedro, 2 yıllık anlaşma sağladığı siyah-beyazlı ekipte yalnız yarım sezon görev aldı. Yaptığı asistlerle alkış toplayan Portekizli futbolcu, ligde 13 maçta 1 gol atarken, kupada 3 müsabakada 2 kez rakip fileleri sarstı. Daha önce Bulgar stoper Ivanov, Senegalli orta saha oyuncusu Daf, kaleci Egemen, orta saha oyuncuları Metin ve Tevfik'le yollarını ayıran Altay'da Pedro'nun da gidişiyle takımdan ayrılan oyuncusu sayısı 6'ya yükseldi. 

BİR YABANCI DAHA YOLDA

Dış transferde Tetiş Yapı Elazığspor'dan Yunan orta saha oyuncusu Andreas Tatos, Ankaragücü'nden Belarusla orta saha oyuncusu Anton Putsila, Adanaspor'dan sağ kanat Oğuz Han Aynaoğlu ve Fatih Karagümrük'ten ön libero Merter Yüce ile anlaşan Altay kadrosunu bir yabancı oyuncuyla daha güçlendirmeye hazırlanıyor. Siyah-beyazlıların, yurtdışında forma giyen ve 6 numara pozisyonunda görev alan bir futbolcuyla prensipte anlaştığı, resmi imzaların önümüzdeki günlerde atılacağı öğrenildi.

ÖZTÜRK: DESTEK BEKLİYORUZ

Öte yandan Altay'ın takım kaptanı İbrahim Öztürk, sezon içinde sıkıntılı süreçlerin yaşanabildiğini belirterek, her şeye rağmen destek beklediklerini söyledi.

Siyah-beyazlı kulüp tarafından paylaşılan yazılı açıklamasında Öztürk, her ligin kendi içinde zorlukları bulunduğunu ve başarı için istikrarın şart olduğunu belirtti.

Lige iyi başladıklarını ancak puan alabilecekleri bazı müsabakaları kaybettiklerini aktaran İbrahim Öztürk, "Ligin ikinci yarısında farklı bir mücadele olacak. Camiamız için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız." ifadelerini kullandı.

İbrahim Öztürk, Altay'ın kariyerinde büyük öneme sahip olduğunu, siyah-beyazlı ekibe dönerken hiç tereddüt etmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kaybedilmiş bir finali telafi etmek aklımdaki tek amaçtı ve geçen sezon bunu başardık. Altay'ın 2 sezondur yükselişi tüm Türkiye'nin dikkatini çekmiş durumda. İyi bir yolda ilerliyoruz. Sezon içinde sıkıntılı süreçler yaşanabilir. Her şeye rağmen destek bekliyoruz. Geçtiğimiz sezon devre arası bulunduğumuz konum, zorlu bir ikinci yarıyı işaret ediyordu. Biz inanç ve destekle bu süreci aşıp şampiyon olduk. Camiamızdan sabır ve destek bekliyoruz. İki senedir yaşanan tırmanışın ardından geçişler kolay değil. Zor bir ligdeyiz ama bizim hedefe ilerleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Altay, yetiştirici kimliğini geri kazanıyor. Altyapıda atılan doğru adımlar ve Altay Alsancak Stadı'nın tamamlanmasıyla Süper Lig hedefi mutlaka kısa zamanda gerçekleşip, kalıcı hale gelecektir." (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.