Dolar 32,5043
%0.18
Euro 34,7060
%-0.04
Altın 2.492,900
%1.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay Başkanı Ekmekçioğlu sezonu, başarıyı, gelecek planlarını anlattı

Altay Başkanı Ekmekçioğlu sezonu, başarıyı, gelecek planlarını anlattı

Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Altay, finalde Kocaelispor'u penaltılarda geçerek TFF 2. Lig'in yolunu tutarken, kulüp tarihinin en genç başkanı olan Özgür Ekmekçioğlu ilk sezonunda büyük bir onur yaşadı. Ekmekçioğlu, zorlu sezonu, gelen başarıyı ve gelecek planlarını anlattı. Altay'da ilk sezonunda kupa kaldıran Başkan Ekmekçioğlu

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 11:17

Altay'da geçtiğimiz yıl Cihangir Marmara'nın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle koltuğu devrettiği başkan Özgür Ekmekçioğlu, kısa zamanda yakaladığı başarıyla dikkat çekti.

Kulüp tarihinin en genç başkanı olan 28 yaşındaki Ekmekçioğlu, ilk sezonunda kupa kaldırdı.

Sadece İzmir'in değil Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Altay, play-off finalinde Kocaelispor'u penaltılarda geçerek TFF 2. Lig'in yolunu tutarken, Ekmekçioğlu Altay'ın başkanı olarak bir üst lige çıkma onurunu yaşadı.

Ekmekçioğlu, Sporextra ekibini ağırlarken, geride kalan sezonu, kulübün bir üst lige yükselmesini ve gelecek planlarını anlattı.

28 yaşında Altay gibi büyük bir camiaya başkan oldunuz böyle bir konuma gelmek nasıl bir duygu'
 
İlk Cihangir Marmara’dan bu görevi devraldığımda çok eleştiri geldi. Seçilmeden başkan olduğum için. Daha sonrasında bir kongre yaptık orada seçimi kazanıp seçimle geldikten sonra kendimizi kabullendirdik. Bu işi yapmak çok onur verici bir duygu,  ben Altay’ın basketbol  alt yapısında oynadım. O dönemlerde başkan olmayı hayal bile edemezdik böyle bir şeyin bana  nasip olması çok onur verici bir şey... Gittiğim her yerde bu kulüple ilgili bir parça anlatıyorlar bir parça veriyorlar bu kulübün en önemli özelliği tarihi zaten koca çınar lafı da buradan geliyor.  Tek kelimeyle onur verici bir duygu. 
 
Bu yıl zorlu bir sezon geçti ve  bu sezonu şampiyonlukla noktaladınız. Unutamadığınız bir an unutamadığınız bir maç var mı'
 
En unutamadığım maç içerideki Çorum maçı. Her şekilde unutulmayacak bir maçtı. Ligin içerisinde 36 maçın tamamını buz gibi izledim karşımızdaki takıma saygımdan yensek de yenilsek de tepkilerimi çok belli etmem.  Ama içerideki Çorum maçında protokolden aşağı indim o son dakikada gelen golde buz gibi adam gitti. Hiç bu kadar sevincimi belli ettiğimi hatırlamıyorum. 90+4 Furkan’ın attığı o golü asla unutamam yani. 
 
"Bizim bir hayalimiz var" sloganı ile yola çıktınız, 4 yıl içerisinde Süper Lig hedefi koydunuz bu doğrultuda önümüzdeki yıl hedefte şampiyonluk var diyebilir miyiz' 
 
Ben hayallerim ile var oldum ve hayal ettiğim şeyler hep gerçekçi şeyler oldu. Aslına bakarsak biz senenin başında hedefi 7 yılda Süper Lig diye koyduk bu sene gitti kaldı altı sene bu altı seneyi koymamızın sebebi de esas şampiyonluk bizim için idari ve mali anlamda şampiyonluk olduğu için.  Bu altı sene içerisinde biz kulübün mali yapısını düzeltmeyi planladık. Bununla beraber sportif başarıyıda o altı sene içerisinde tamamlayacağımıza eminim.  Altay Spor Kulübünün her zaman hedefi olacaktır. İlk hedef idari ve mali anlamda düzlüğe çıkartmak, bununla beraber bu senede bir hedefimiz olacaktır.
 


Mali duruma değinmişken Altay’ın şuan ki mali durumu ne seviyede'  Bir planlama yapıldı m? Bununla ilgili bir çalışmanız var mı' 
 
Var tabii. İlk öncelikle bizim SGK ile yapılandırmamız yapıldı ve ödeniyor. Vergilerimiz ödeniyor şu anda birçok alacaklıların bedellerini yavaş yavaş yapılandırdık ödüyoruz. Transfer yasaklarını kaldırdık şuanda gelir getirici kalemlerle uğraşıyoruz. Bununla beraber kulübü bir miktar daha gelir getiren kalemlerini artırıp düzlüğe çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda çok şükür herkese karşı dik duruyoruz hiçbir oyuncuya borcumuz yok, hiçbir çalıştığımız firmaya borcumuz yok. Kulübümüz eskisi gibi dik duruşlu olan günlerine geri döndü.
 
Cihangir Marmara’dan sonra geçiş döneminde kulüpte bir baskı oldu seçimle gelmediğimiz için, seçimle geldikten sonra camia sizi destekledi mi' 
 
Ben camiaya biraz uzak gibi göründüm ilk başta çünkü daha önce yönetimlerde bulunmadım herkes bunu çok eleştirdi ama ben bunu avantaj olarak görüyorum çünkü daha önceki yönetimlerde birbirleri ile kavgalı olan birbirleri ile ters düşen yönetimler oldu. Benim en büyük avantajım o listelerde bulunmamak ve kendi olağanüstü kongremde tek liste olarak aday çıkmamda böyle bir kırgınlığın olmamasını sağladı. Daha sonrasında o insanlarla camianın ileri gelenleri ile konuştukça onlarda beni tanıdıkça yaptıklarımı gördükçe beni sevdi. Şuan da camianın eski başkanlarıyla büyükleriyle sürekli görüşüyoruz konuşuyoruz onlardan destek alıyorum. Kulüp için olduğu kadar senin içinde sevindik dediler ve yanımda durdular ve hala da duruyorlar. 
 
Şampiyonluk maçında Altaylı taraftarın bazıları İzmir’de kaldı şampiyonluk kutlamaları da iptal oldu. İzmir Altay’a yeteri kadar destek oluyor mu sizce' 
 
Bu konu aslında bizim yaralı olduğumuz konulardan bir tanesi İzmir olarak. İzmir sadece bize değil, geçtiğimiz senelerde bütün İzmir kulüplerinden desteğini çekti. Stat problemleri de zaten bizi çok yordu. Bakıyorsunuz 260.000 nüfuslu Çorum’a gidiyoruz belediye başkanı, valisi, milletvekili herkes orada bize baskı kuruyorlar ve bunları ekip olarak hep beraber yapıyorlar. Kütahya’da bunu yaşadık, Kızılcabölük’de yaşadık, Van’da yaşadık. Bizimde İzmir’de daha çok kenetlenmemiz lazım. Bu birlik beraberliğin ilk adımı olarak Çorum maçında Altay kaybederse İzmir’de kaybeder dedik ve bu çağrımıza kulak verdiler destek çıktılar. Bizim maçta tribünde Karşıyaka, İzmirspor, Göztepe, Buca, Menemen, Tire herkesten taraftar vardı. Ve hatta Çorum maçında dakikalar 85 olduğunda bizim taraftarlarda stres başladı biraz sustular, Karşıyaka taraftarları o anda bir başladılar Büyük Altay diyerek bağırmaya bizim taraftarı heyecanlandırdılar ve son 10 dakikada takıma biz böyle destek verdik ve gol geldi. Ben o gün şunu söyledim. İzmir isterse olur biz istersek olur biz beraber olursak olur. Bizim şampiyonluğumuzu bütün İzmir istedi hatta Türkiye’de birçok kişi istedi ve bunu hissetmek çok güzel.
 
Tüm İzmir kulüpleri ile sıcaksınız herhangi bir sorununuz yok ama Altınordu gündeme geldiği zaman sürekli stattır, altyapı konusudur karşı karşıya geliyorsunuz bunun sebebi nedi? Bu kadar birlik beraberliğin hâkim olduğu bir ortamda bu karşı çıkışların sebebi nedir'
 
 Burada birbirimizi tanımamamızın verdiği bir boşluk var ama maçtan sonra Seyit Mehmet Özkan bana telefon açtı beni tebrik etti. Bu tür şampiyonluklar bayram gibidir, bayramda nasıl ki küskünlükler biterse bu tür şampiyonluklarda da biter.  O gün telefonla arayarak tebrik etmesi aramızda ki buzları eritti tabi ki. Bundan sonra daha sıcak bir ilişkilerimiz olur tabi ki futbol rekabet işidir, sahaya çıktığımız zaman her daim rakibiz. Onun haricinde İzmir’de ki bütün spor kulüpleri ile daha barışçıl daha yakın bir politikamız var. Kimseyle ters düşecek bir mealde vermiyoruz. 
 
Şampiyon olduktan sonra Aziz Kocaoğlu’nu, aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunu? Başbakan’dan bir talebiniz olacak mı' 
 
 Kupayı alıp başımızdaki kalabalığı ve önümüzde ki kongreyi atlattıktan sonra ki ilk işim Başbakan'a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na ziyaret  etmek olacak ve onlardan önümüzdeki sene için destek isteyeceğiz. Altay bir futbol takımı değil bir camia bir çınar bir tarih biz burada sadece futbol oynamayı öğretmiyoruz. Biz burada bir tarihi yaşatıyoruz bu kulüp tarihinde kendinden 2 tane daha profesyonel kulüp çıkarttı. İlk defa milli takıma oyuncu göndermiş, ilk defa yurt dışından oyuncu transfer etmiş, ilk defa bisiklet takımı kurmuş, ilk defa dünyada bir kulüp kapattırmış. Biliyorsunuz İtalyan kulübü bize mağlup olduktan sonra İtalya başkanı böyle bir şey kabul edemeyiz kapatın bu kulübü diyor ve kulüp kapanıyor. Böyle ilkler var daha nice nice ilkler var. Üç büyüklerin azılı belalısı olmuş, Süper Lig’de en çok bulunan kulüp olmuş. Şimdi 3 büyüklerden bahsediyorlar Trabzon yokken biz vardık.  Bu çınarı yaşatmayı bir sosyal proje olarak görmek lazım buna destek vermeleri lazım. Vereceklerine inanıyorum.
 
Final maçında tribünde milletvekillerini görmek ister miydiniz' 
 
O gün biraz istisnai bir durum oldu Marmaris’e giden otobüs devrildi ve maalesef onlarca şehit verdik. Normalde 10’a yakın milletvekili gelecekti ama bu vahim olaydan dolayı gelemediler bizde İzmir’de kalmalarını istedik.
 
Altay’ın da bir stat problemi var şuan ne durumda' 
 
Stat projesini takip ediyoruz,  Başbakan zaten İzmir’e geldiğinde Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda ki mitinginde atkımızı açarak "Alsancak Stadı Altay’ımıza" diyerek bunu beyan etti. Bu konuda desteği büyük kendisinin konularla birebir ilgileniyor. Stadımızın ihalesi yapıldı ve inşaatına başlanıldı. 1.5 sene içerisinde de inşallah biter. 2018-2019 sezonunda oynarız diye düşünüyorum. 
 
 
Yapılacak olan kongrede karşınıza rakip çıkma ihtimali var mı' 
 
Kongrede herkes karşıma çıkabilir, her zaman söyledim bu işi benden daha iyi yapabileceğine inanan varsa buyursun gelsin. Benim inanmadığım biri olursa ben bırakmam. Şuanda da öyle bir aday olduğunu duymadım.
 
Taraftara mesajınız nedir' 
 
Taraftarlarımız bu sezon bizi hiç yalnız bırakmadı hepsine çok teşekkür ediyorum. Yemek düzenledik taraftarları temsilen taraftar başkanı oradaydı onun için özellikle bir plaket yaptırıp verdik. Taraftarımız bizim baş tacımız ne onlar bizsiz ne biz onlarsız yapabiliriz. Ve son final maçında da ondan önceki maçlarında da onlarca kilometre yaptılar işlerini bıraktılar ailelerinden fedakarlık yaptılar hepsine çok teşekkür ederim. Camiaya bir mesajım var camia içerinde sürekli kırgınlıklar olduğunu dargınlıklar olduğunu söylüyorlar ben bu saatten sonra ne kırgınlık ne küskünlük bunları kabul etmiyorum herkes gelecek bir tane Altay var herkes destek verecek. Birlik olacağız bundan sonra.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.