Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alt geçitte arıza onarıldı su boşaltılıyor

Alt geçitte arıza onarıldı su boşaltılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarındaki alt geçit inşaatı ile deniz arasına çakılan iki kazık arasından sızan su nedeniyle 10 Şubat Cuma günü alt geçit alanının bir bölümüne dolan suyun boşaltılmasına başlandı.

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 15:27

Müteahhit firmanın yeni kazık çakılmasıyla ve betonlama ile arızanın giderildiğini belirten belediye yetkilileri inşaata kaldığı yerden devam edileceğini söyledi.

Yapımına 2015 yılında başlanan deniz kodu altındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı altgeçit çalışmaları sızıntı nedeniyle bir hafta aksadı. Altgeçit inşaatının yapılabilmesi için, inşaat alanı ile deniz arasına çakılan kazıklar arasından bir noktadan su sızdı. Alt geçit inşaat alanının bir kısmı 10 Şubat Cuma günü deniz suyuyla doldu. Betonu atılan rampa kesimi ve alt geçidin bir bölümü ile inşaatın devam ettiği yaklaşık 200 metrelik kısmı su bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve müteahhit firma sızıntıya aynı gün müdahale etti. Üniversite raporları ve yapılan tespitler sonucunda bir iki kazık arasında sızan suyu önlemek için arkaya yeni bir kazık daha çakıldı. Beton atıldı. Su sızıntısı önlendi. Müteahhit firma 15 Şubat ve 16 Şubat günü suyu borularla denize deşarj ederek boşaltmaya başladı. Belediye yetkilileri üniversite uzmanlarının yapacağı tespitle birlikte en kısa sürede inşaata kaldığı yerden devam edileceğini açıkladı. (DHA)

Su kanalı değil, alt geçit inşaatı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.