Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak'ta şenlik var!

Alsancak'ta şenlik var!

İzmirlilere iki gün boyunca keyifli etkinlikler sunan Alsancak Şenliği, barış dilekleriyle 15. kez ‘merhaba’ dedi.  Başkan tenis oynadı, tavlada mars etti, duvar boyadı

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 11:07

Alsancak’ta 15. yıl gururuKonak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 15’incisi düzenlenen Alsancak Şenliği başladı. Bu yıl ki teması 'Alsancak'ta Barış Var' olan şenliğin geçmiş yıllarda yapılan açılış korteji yaşanan terör saldırıları ve Şehitlere saygı nedeniyle bu yıl iptal edildi. Sokak eğlenceleri yerine daha çok kültürel aktivitelerin ön planda tutulduğu şenlik, Dominik Caddesi'nde Kültürpark Tenis Kulübü’nün destekleriyle gerçekleştirilen sembolik tenis maçıyla başladı. Mini tenis kortunda ilk vuruşu Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma Ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ve Kültürpark Tenis Kulübü Başkan Server Uyaroğlu birlikte yaptı. 

NOSTALJİ DOLU SERGİ 

İzmir’in gözbebeği Alsancak’ta iki gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak şenlik kapsamında 'Şiirlerle Bezenmiş Eski Alsancak Fotoğrafları Sergisi' de ziyarete açıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin simge sokaklarından biri olan Dantel Sokak'ta kurulan serginin açılış törenine Başkan Pekdaş, Dernek Başkanı Olcay ve çok sayıda davetli katıldı. Sergiyi gezenler siyah beyaz fotoğraflarda yıllar öncesinin Alsancak’ını, sokaklarını ve cumbalı evlerini görme şansı buldu. İzmir konulu şiirlerle bezenmiş fotoğraflar ziyaretçilerine nostalji dolu anlar yaşattı.

PEKDAŞ: YÜREĞİMİZ BURUK

15. Alsancak Şenliği kapsamında Haşmet Uslu Sokak ise tavla meraklılarına ev sahipliği yaptı. İzmir Tavla Derneği’nce düzenlenen turnuva yoğun ilgi gördü. Turnuvanın açılışına katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, düzenlenen şenliğin amacının Alsancaklılık ruhunu ortaya çıkartmak olduğunu söyledi. Terör saldırıları ve gelen Şehit haberleri nedeniyle yüreklerinin buruk olduğunu dile getiren Pekdaş,  “Gelen her şehit haberleriyle büyük bir umutsuzluk içindeyiz, buruğuz. Umarım İzmir'in ruhu ve Alsancak kimliğinin getirdiği zenginliklerle bu sorunların bir an önce geçmesini sağlarız" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de katıldığı turnuvanın açılış maçı İzmir Tavla Derneği üyelerinden Hilmi Uğur Demir ile Başkan Pekdaş arasında oynandı. Taraftar desteğini arkasına alan Başkan Pekdaş, zorlu rakibini mars etmeyi başararak, tavladaki ustalığını da göstermiş oldu. Gün boyu çekişmeli anlara sahne olan turnuvanın kazananlarına çeşitli ödüller verildi. 

BARIŞI RESMETTİLER

Gün boyu çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Alsancak Şenliği’nde İnteraktif Çamur Atölyesi ve grafiti çalışmaları da yapıldı. Alsancak Katolik Kilisesi'nin duvarına 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından Barış konulu grafiti resmedildi. Doç. Dr. Cemile Arzu Aytekin yönetiminde duvar boyayan öğrencilere, Başkan Pekdaş ve Dernek Başkanı Olcay da eşlik etti. Alsancak Şenliği’nde eğlenceli aktivitelerin yanı sıra halka açık yapılan 'Söz Sende' ve 'Alsancak'ta Yaşamak'  isimli söyleşiler de gerçekleştirildi. Alsancak sakinlerinin bir hayli ilgi çeken söyleşilerde, gazoz ve leblebi ikramı eşliğinde gerçekleştirilen Alsancak’ta Yaşamak söyleşisinde Dernek Başkanı Olcay, Teodora Hacudi, Ulvi Puğ, Nesim Bencoya ve Sancar Maruflu anılarını anlattı. Konak Belediyesi Sinema Atölyesi üyelerince Can Yücel Sokak’ta düzenlenen "Söz Sende" etkinliğine katılanlar ise Alsancak’la ilgili düşüncelerini dile getirdi. Şenliğin ilk günkü son etkinliği ise Bar Tiyatrosu tarafından Muzaffer İzgü Sokak'ta yer alan Sardunya Bar'da gerçekleştirildi. Doğaçlama Kumpanyası'nın oyuncuları seyircileri de oyuna dahil ederek interaktif oynadıkları oyunla izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.