Dolar 32,5013
%0.17
Euro 34,7577
%0.11
Altın 2.490,230
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak'ta köpek operasyonu

Alsancak'ta köpek operasyonu

İzmir'in Alsancak semtinde, sayılarının artması nedeniyle şikayet konusu olan sokak köpekleri, Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Toplama Ekibi tarafından bulundukları yerlerden alındı. 

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 09:30

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Toplama Ekibi, gelen şikayetleri de değerlendirerek, Alsancak Limanı çevresinde son aylarda artış gösteren köpeklerin daha fazla çoğalmasını önlemek için harekete geçti. Sokaklardaki köpeklerin peşine düşen görevliler, uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirip, yakalamaya çalıştı. Bu arada operasyon bölgesine gelen hayvanseverler ile toplama ekibi arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. 

Yapılan çalışmayı İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisşyonu'nda görevli iki avukat da yakından takip etti. Hayvanseverler, sadece agresif olan iki köpeğin yakalanması konusunda görevililere yardımcı olmaya çalışırken, kısırlaştırılıp aşıları yapılmış, kayıt altında olan, aralarında yaşlıların da bulunduğu köpeklerin ise alınmaya çalışılmasına tepki gösterdi. Bazı hayvanseverler, operasyonu cep telefonlarının kameraları ile görüntüleyerek, veteriner hekim gözetiminde olmadan, hayvanların sağlığı kontrol edilmeden iğne atılmasına, zarar görebilecekleri gerekçesiyle karşı çıktı. 

Konak Beledeyisi Verteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, köpekler konusunda kendilerine gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirtti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.