Dolar 32,5536
%0.12
Euro 34,9033
%0.69
Altın 2.437,880
%0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak ortak akılla güzelleşecek

Alsancak ortak akılla güzelleşecek

Konak Belediyesi İzmir’in kalbi niteliğindeki Alsancak’ın sokaklarını bölge sakinlerinin öneri ve talepleri doğrultusunda yeni baştan tasarlayarak kente kazandıracak.   Başkan Pekdaş projeler hakkında bilgi verdi

  • Ege Postası
  • 03.11.2017 - 11:11

Geçtiğimiz günlerde peş peşe iki toplantı yaparak Alsancak esnafı ve mahalle sakinlerini dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bölgeye canlılık getirecek düzenlemeleri içeren taslak projeyi tanıttı. Her gün binlerce İzmirliyi ağırlayan Alsancak’ın Gül, Meksika ve Ümran Baradan sokaklarını yepyeni bir görünüme kavuşturacak proje mahalle sakinlerinden tam not aldı. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen toplantıya Alsancak Kültür Mahallesi Muhtarı Nilgün Güney’in yanı sıra esnaf ve mahalle sakinlerinden temsilciler katıldı.

TALEP VE ÖNERİLERE GÖRE HAZIRLANDI

İlgili bürokratların da eşlik ettiği toplantıda Başkan Pekdaş, Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nce Alsancak’ın gözde mekanlarına ev sahipliği yapan Gül, Meksika ve Ümran Baradan sokakları için hazırlanan tasarım proje hakkında bilgi verdi.  Projenin geçtiğimiz hafta yapılan toplantılar ışığında hazırlandığını belirten Pekdaş, gelen fikirler doğrultusunda projeye son şeklinin verileceğini söyledi. Pekdaş, her gün binlerce İzmirlinin gelip geçtiği sokakların hazırlanacak proje kapsamında yepyeni bir görünüme kavuşacağını dile getirdi.

TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENECEK

Alsancak sakinlerinin düşünceleri doğrultusunda sorunlara birlikte çözüm üretilen toplantıda sokakların peyzaj düzenlemesinden, otopark sorunun çözümüne, sokak hayvanlarının korunmasından aydınlatmalara kadar pek çok konu masaya yatırıldı. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda ortak akılla güzelleştirilmesine dönük adımlar atıldı. Başlatılacak proje ile ilk etapta sokakların eskiyen peyzajı yenilenecek. Mevcut yeşil alanlar elden geçirilirken, mevsim çiçekleri ile İzmir’e yakışır bir görünüm elde edilecek. Zamanla aşınan yol ve kaldırımlar elden geçirilecek. Yaya ve trafik akışını engelleyen araç parklarının önüne geçmek adına sokakların bazı noktaları kent mobilyaları ile kapatılacak. Esnaftan gelen talepler doğrultusunda Gül Sokak adı gibi güllerle donatılacak. Alınan kararlar doğrultusunda yılbaşına kadar Alsancak’ın üç sokağının peyzaj düzeniyle, oturma gruplarıyla tepeden tırnağa yenilenerek çok daha kullanışlı ve estetik bir görünüme kavuşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.